Hemma i Gustavsberg

Hitta hem hälsar på hos Kristin och Patrik som är pappaledig med sonen Wilton. Flytten från Södermalm och lägenheten på 52 kvadratmeter till den dubbla boendeytan har bara varit positiv. Familjen är överens om att de har hamnat helt rätt. Närheten till havet och naturen har varit en stor del av orsakerna till att de valde Gustavsbergs och Porslinskvarteret. En annan viktigt faktor är att bussen in till Stockholm stannar precis utanför porten, vilket har gjort arbetspendlingen så mycket enklare än de trott.

Familjen bor högst upp och lägenheten har ett härligt ljusinsläpp. Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök gör att bostaden känns väldigt rymlig. Här finns det massa med plats för en ettåring, både inomhus och utomhus.
Ett av valen de gjorde var att förlänga arbetsytan i köket, en ändring som blev väldigt lyckad. Bänkskivan i köket är ett  tillval som de är supernöjda med.Blandningen mellan nytt och gammalt är viktig för Kristin som gärna mixar stilar och material. 
- Det får inte kännas för tillrättalagt. Jag gillar att blanda för att få ett personligt hem. 
Det gamla skåpet är arvegods från Kristins mormor och som nu fått en central plats i nya bostaden. Äldre bruksföremål som påminner om att de bor i Gustavsbergs porslinskvarter hittar sin givna plats i den moderna inredningen.
Patinerade äppellådor har fått bli sängbord. 


Här bor Wilton. Han har ännu inte flyttat in sin säng i sitt rum så just nu är det mest ett stoj- och busrum. Ett välstädat sådant. Den praktiska furubyrån har fått målade knoppar för att bli lite personligare. Ett enkelt sätt att förändra en möbel.I hallen har Kristin valt bort hatthyllan som ingår och satt upp en modernare klädhängare. Hon har också monterat fina knoppar på väggen och där samsas en hel del snygga väskor. Istället för klinker på golvet så har de själva lagt in en måttbeskuren matta ovanpå det vackra, ljusa parkettgolvet i ask. Mycket praktiskt och lätt ändra om man vill byta färgton eller stil.

Tack för att vi fick komma på besök och slutligen får vi fråga: Vilka val är ni mest nöjda med?
- Golven, att vi valde ljusa golv. Det kostade mycket pengar men det var de värda. Bänkskivorna i kök och badrum är vi också väldigt nöjda med. Hela köket är precis som vi önskade att det skulle bli, kanske bättre. Vi valde att behålla alla väggar vita, vi ville bo in oss och känna efter vilka kulörer vi ville ha. Det tog en hel helg att måla 3 fondväggar men det var absolut värt besväret. Det kommer nog att bli lite färg i hallen också.

(Vi har också träffat Kristin precis när de hade gjort sina inredningsval, mer om det kan du läsa här).

Foto: Marie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar