Hemma i Kuttern | Åkersberga


Det är något speciellt att bo nära vatten. Här i Kuttern kan man sitta vid köksbordet och se båtarna gå förbi i kanalen, stilla och lugnt och det är väldigt rogivande. Lägenheten var från början en fyra som vi har gjort om till en stor trea och följden av detta blev ett extra generöst vardagsrum och kök. Härliga levnadsytor som lockar till umgänge. 
Jag har haft som mål att få inredningen att kännas modern och stilfull med varma detaljer som gör att det känns trivsamt. Färgpaletten är från mörkgrått i hallen, mellangrå i sovrum, ljusgrått och sand i vardagsrum. Kök och arbetsrum fick ha kvar sin originalfärg, krispigt vitt. Accentfärgerna är i svaga rosa och pudriga toner vilket förstärker väggfärgerna och tillför mjukhet. Materialen är rena och naturnära som marmorbord, mässing, dagbädd i trä och canvas, linnelakan och gardinerna är även de i linne. Några fårskinn har smygit sig in och skapar trivsel. Här skulle jag gärna bo.


På måndag är det allmänt säljsläpp på den sista etappen vid Kanalen. Välkommen mellan klockan 17.30-18.30, läs mer här om projektet.

Fotograf: Sara Danielsson
Inredning&styling: Marie Ramse
Ass: Jenny Martinsson


19 kommentarer:

 1. Vart är den fina runda spegeln ifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Den kommer från Posh Living.

   Radera
 2. Undrar också om spegeln? Är det möjligt att få reda på färgkoderna ni har använt till väggarna? Mycket vackert och sobert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, spegeln kommer från Posh Living. Så klart du kan få färgkoder. Hall Farrow&Ball Pipe nr 26 alt NSC S6502-B. Sovrum Farrow&Ball Lamp room grey nr 88 alt NCS S 3000-N. I vardagsrummet är det Farrow&Ball Pavilion Grey nr 242 bakom soffan, NCS 2002-G50Y och resterande väggar är Farrow & Ball Skimming stoen nr 241, NCS S1005-Y80R.

   Radera
 3. Oj oj oj så mycket fint! Vilken inspirations-boost, tack för det.
  Vet du vart soffa och mattorna kommer ifrån?

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Soffan är Mags soft från Hay. Mattan är en Ben Ourain.

   Radera
 5. Wow!! Otroligt snyggt! Jättejättefint!
  Är helt fascinerad av bilden med vägghyllorna i vardagsrummet - det är såå himla fint! Var kan man hitta så fina hyllor? Har ni målat dom med någon speciell färg? Och möbeln under, är det Ikeas Nordli? :)

  SvaraRadera
 6. Hej Johanna! Tusen tack, det är så kul om vi kan inspirera. Det är Ikeas Nordli i basen. Hyllplanen är vanliga MDF hyllplan som jag köpt på byggvaruhus. Sedan har jag slipat ytan och målat med snickerifärg. Konsolerna är väldigt enkla och minimalistiska i trä som jag också målat i samma kulör. Jag har köpt dessa från Norrgavel men jag har sett liknande i byggvaruhus. Inte alls svårt att göra den här uppsättningen.

  SvaraRadera
 7. Hej Johanna! Tusen tack, det är så kul om vi kan inspirera. Det är Ikeas Nordli i basen. Hyllplanen är vanliga MDF hyllplan som jag köpt på byggvaruhus. Sedan har jag slipat ytan och målat med snickerifärg. Konsolerna är väldigt enkla och minimalistiska i trä som jag också målat i samma kulör. Jag har köpt dessa från Norrgavel men jag har sett liknande i byggvaruhus. Inte alls svårt att göra den här uppsättningen.

  SvaraRadera
 8. Ah, love it! I was wondering what is the brand of the black and beige chair in the 7th pic, in front of the book shelf?

  SvaraRadera
 9. Hi, thank you! The chair is a Tonchair no 30 from Thonet.

  SvaraRadera
 10. vart kan man hitta dom fina sänglamporna, fina!

  SvaraRadera
 11. Hej Ange! Sovrumslamporna är Flos IC Light c/w1. Jag har köpt dem på Norrmalms el.

  SvaraRadera
 12. Hej!

  Så himla fint! Var kommer skrivbordet ifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna! Skrivbordet är från IKEA, vita benbockar Finnvard och en glasskiva (som jag har målat vit då råglas blir så grönt)

   Radera
 13. Hej! Jag undrar var den snygga fåtöljen vid soffan är från?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna! Den kommer från Artelleriet och är från Gervasoni.

   Radera