Hemma i Charlottenlund | Gustavsberg
Gustavsberg är kanske mest känt för sin porslinsfabrik och dess väl spridda produkter och fascinerande historia. Andra förknippar Gustavsberg med skärgårdsliv. Efter att ha tillbringat mycket tid här kan jag inte annat än att säga att jag verkligen gillar Gustavsberg. Efter tjugofem minuter med buss från Slussen landar du i en härlig mix av natur, vatten och strosande människor. Här är allt lite lugnare och lite trevligare. Gammal bebyggelse blandas med ny och det vilar en härlig, positiv känsla över de gamla fabriksområdet som nu befolkas av många nyinflyttade.
Här i Charlottenlund, ett liten bit från hamnen bygger vi hus för hela familjen. Husen är i 2,5 plan och det översta planet består av ett generöst allrum men högt i tak och fin utsikt över skogsbackar.
Huset är inrett i en stillsam färgskala, där nedre plan med de sociala ytorna fått en svagt beige ton. En trappa upp (gilla på JMs nya vitmålade trappor) finns det fyra sovrum och ett badrum. Här har inredaren valt lite mer färg, grågröna toner och sandfärg. Det stora allrummet högst upp badar i ljus och väggarna är vita med en fondfärg i samma kulör som på bottenvåningen. Möblerna är lätta i ljusa träslag och ljusa textilier. Kuddar i höstens färgpalett får sätta tonen i inredningen. Uteplatsen har fått rustika plåtkrukor med växter som harmoniserar med färgerna i inredningen. Det blir en fin effekt när man sitter med sin kaffekopp vid köksbordet och kikar ut genom de stora fönstren ut mot skogsbacken och växterna. Inne blir ute och ute blir inne.

Här kan du läsa mer om Charlottenlund.

Fotograf: Sara Medina Lind
Inredning: Loft
Styling: Marie Ramse


8 kommentarer: 1. I was more than happy to discover this website

  SvaraRadera
 2. Appreciating the time and effort you put into your site and detailed information you offer.

  SvaraRadera
 3. Nice and informative post. I have subscribed to your posts and feed.

  SvaraRadera
 4. I must say that I found the post relevant to my subject area.

  SvaraRadera
 5. I think the reason reading is fun is because it is a post related.

  SvaraRadera
 6. Wow, amazing blog format! How long have you been blogging for.

  SvaraRadera
 7. Guess I’ll just book mark this site.

  SvaraRadera