Hemma i Gavelhusen |Vi har flyttat till en ny visningslägenhet i Årsta. Vi bor kvar i samma område med det härliga Årstafältet som granne åt ena hållet och åt det andra hållet tronar Globen upp sig, pretty goodläge.
Vi har återvunnit möbler från Lindes terrass och fyllt på med lite nygammalt. Lite vintage passade så bra här och de sköna väggfärgerna tar fram värmen i matbordsgruppen. Vågade att göra en mindre tavelvägg i vardagsrummet, är ganska nöjd men jag tycker det är lite knepigt att få till dem och ibland blir det bara rörigt. Väggfärgerna är lagom mörka och har lite svärta i sig, då får man en lugnare känsla. Den här lägenheten är på tre rum och kök och jag valde den mörkaste kulören till hallen, AD Anis. I vardagsrummet är det S 4005-G20Y, sovrummet är S 2002-Y50R och det kombinerade barn- och arbetsrummet! har färgkoden AD Rökgrå. Färgerna är harmoniska och funkar bra med trämöblerna och svarta detaljer. Det känns riktigt trivsamt här i Gavelhusets visningslägenhet.

Så fixar du stilen:
Vardagsrum:
Soffan Mags från HAY
Matta från Linie Design
Fåtölj Ihreborn
Soffbord Vintage

Matplats:
Matbord Bodil vintage
Stolar Arne Jacobsen T-stolen Lauritz
Pallar från Blocket
Vitrinskåp Ikea
Lampa New Works

Sovrum:
Lampor Menu
Sängkläder Himla
Överkast Granit
Kroklist vintage
Kimono Tine K Home

Arbetsrum
Skrivbord Ikea vintage
Skrivbordsstol NK
Lampa Örsjö PJ
Barnsäng vintage
Rund matta Tine K Home

Fin helg!

Fotograf: Sara Medina Lind
Inredning&Styling: Marie Ramse
Assisten: Per Carlsson


9 kommentarer:

 1. Vart är lampan ifrån, den som sitter på vitrinskåpet?

  SvaraRadera
 2. Hej! Det är en lampa från ROOM men den har varit med i några år.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Hej,

  Berkligen fint!

  Varifrån kommer lamporna som hänger från taket i vardagsrummet?

  Mvh
  Klara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack Klara, hoppas det kan ge lite inspiration. Lamporna är från Norrmalms el, det är en vanligt porslinssockel med en halogenlampa.

   Radera
 5. Hej! Vad är det för förvaringssytem/mediabänk som hänger nedanför tv:n? Tack för en superhärlig blogg! Mvh Evelina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Evelina! Förvaringen är från IKEA, 6 st Eket som vi har monterat ihop och målat i samma kulör som väggfärgen. Tips! Måla först med grundfärg, det är svårt att få fästa med färgen på fabrikslackade möbler. Och tusen, tusen tack för återkoppling om bloggen, det värmer.

   Radera
 6. Väldigt roligt att få se detta "live" i söndags på visningsdagen. Plötsligt är vi övertygade om att ha färg på varje vägg när vi flyttar in i Gavelhusen! Ser gärna bild från hallen om du vill lägga upp i framtiden, gillade den mörka färgen där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad roligt att ni har varit där. Det blir annorlunda när man är på plats och får en bättre helhetsbild. Visst är det härligt med all färg, det blir så ombonat. Färgen i hallen är en gammal favorit, AD Anis. Vågad, men väldigt mjuk fast den är nästan är svart. Kul att ni kommer att välja färg på väggarna. Lycka till med ert nya boende!

   Radera