Hemma i Fredsborgs kulle | Österåker
Välkommen till Fredsborg, ett tvåplans hus på 144 kvadratmeter. Här bor man nära lugnet och naturen och med cykelavstånd till havet.
Du har precis passerat matplatsen med ett strålande söderläge, ett parallelolkök och det generösa allrummet med braskamin. Här har vi möblerat för stora middagar och soffmys. Braskaminen är smart placerad så att du kan njuta av den från nästan alla husets hörn.
Färgskalan är från vitaste vitt, mörkaste blått till den neutrala AD Grådis. Möblerna är valda med omsorg och deras klassiska formspråk kommer att stå över trender och hålla i många år framöver. Materialen är ask, garvat läder från Ternsjö, marmor, hampamattor från Privaté och skrynkligt linne. Underbara naturmaterial som varar hela livet. Belysningen står i fokus och övrig dekor är sparsmakad och enkel.
Masterbedroom är en vilsam oas i dova färger. Vi har plockat upp den mörkblå färgen från nedreplan för att binda ihop de två våningarna. Övriga kulörer som vi har använt är grått i olika starka toner. Vi valda att inreda tre rum till sovrum och ett rum fick bli arbetsrum. Här ser du två av sovrummet och arbetsrummet. Inredningen är i samma stil som på nedreplan, materialen är liknande och helheten blir harmonisk och stilfull.

Vi började planera inredningen i december 2015, produktionen ville ha färgkoderna i januari för att de skulle hinna få  med det i sin arbetsordning. Nu nästan 10 månader senare är huset färdigt och vi har fått alla möbler på plats. Det blev nästan precis så som vi hade tänkt och önskat.

Kom och hälsa på! Söndagen den 16 oktober klockan 12.00 är det visning och på måndag den 17 oktober släpps de hus som finns kvar för försäljning, läs mer här.

Fotograf: Sara Medina Lind
Inredning: Marie Ramse & Annie Lindgren15 kommentarer:

 1. Blev helt kär i bilden med hunden invirad i något tyg som hänger ovanför barnsängen. Kan man få mer info om den? Planch som går att köpa?

  SvaraRadera
 2. Hej Emma@ Visst är den fin. Köpt hos Gallerix och finns i olika storlekar.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Hej! Fantastiskt fint! Vi ska snart göra om sovrummet och jag blev väldigt inspirerad av dina bilder. Vet du och vill du isåfall dela med dig av färgkoden till sovrummet?

  SvaraRadera
 5. Hej Maria! Tack, det är kul att vi kan inspirera och bjuder mer än gärna på tips och färgkoder. Sovrummet är målat i Down Pipe nr 26, Farrow and Ballkulör.

  SvaraRadera
 6. Hej, fint som alltid. Har du något tips på hur man kan fästa marmorn på ikeabordet? Har en blocketfyndad som väntar. Har ni bara lagt den på foten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lina! Tack, tack för positiv feedback. Vi har fäst den med Silicon. Skivan får inte ha för stor diameter då kan det bli lite rangligt.

   Radera
 7. Fint! Vad är det för lampa som sitter i porslinssockeln ovanför bardisken. Är det en halogenlampa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Det stämmer att det är en halogenlampa. Jag tror att de kommer att utgå inom kort och förhoppningsvis kommer det någon liknande med ledljus.

   Radera
 8. Hej, vilken fin känsla du förmedlar med den här inredningen! Vilken färg har du valt i vardagsrummet? Har du gjort hyllplanen själv som är målade i samma kulör? Vad heter fåtöljen i vardagsrummet som är i ljust skinn? Och sänglamporna i sovrummet, vilket märke är det på dem? Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mimmi! Tusen tack det är så kul och inspirerande att få respons på det man gör. Färgen i vardagsrummet är AD Grådis. Hyllplanen har jag köpt på byggvaruhus och målat i samma kulör men använt snickerifärg som håller bättre än väggfärg på trä. Den underbara fåtöljen är från Norrgavel och heter Easy chair. Sänglamporna som är en favorit hos mig är från Norrmalms el och modellen är Mantis. Fin allhelgona!

   Radera
 9. Så himla fint! Vart kommer gardinen från i köket? Ikea? Och beslagen i köket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Olivia! Tack, det blev en fin känsla i hela huset. Rullgardinen är från Jysk (tror det är IKEAs gamla modell, den är väldigt lik). Beslagen är från Vedum kök.

   Radera
 10. Hej! Vi ar ute efter ett skrivbord och ert svarta bord ovan ser tokfint ut. Vad ar det for bord/butik? Tack pa forhand!

  SvaraRadera