Odlarens uteplats del 2











Att bo granne med skogen har sina fördelar. Vill man inte ha någon trädgårdsodling kan man njuta av träden och grönskan som bor utanför fönstren. Vår odlare fyller sin uteplats med gröna växter i kruka eller Bacsacs planteringssäckar som enkelt kan flyttas runt. Med enkla medel som krukor och korgar skapas en lättskött odling som lätt kan varieras mellan årstiderna. Det praktiska planteringsbordet som vi betsat grått är från Plantagen. Superfint även som buffébord till sommarfesten. Liknande odlingsbord finns även hos Granit - som just nu har det på kampanjpris i butikerna! Trädgårdens lyxigaste verktyg, spade, grep och kratta i engelsk stil kommer ifrån Zetas trädgård och de mindre planteringsredskapen från Plantagen.
Äppellådor fyndas och fylls med blomster, vi valde klassiska Mårbackapelargoner i ljusaste rosa. Utemöbeln är en favorit från Fermob, den skogsgröna färgen är tidlös och passar perfekt in i den grönskande miljön runt omkring. Här kan man hänga hela sommaren, läsa en bok, odla sina tankar eller påta i jorden.

Foto: Pella Hedeby
Styling: Pella Hedeby & Marie Ramse
 
För en skogsnära uteplats, se projektet Fredsborgs Ängar i Österåker. Interiören i visningshuset har vi tidigare visat här
 

3 kommentarer:

  1. Mycket fint! Jag har en fråga som ni kanske inte kan svara på men jag försöker endå, hvilken färg är på huset og på väggen bakom plateringsbordet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Färgen har ncs-koden S 6010-G90Y.

      Radera