Den moderna balkongen - stramt urbant vid kajkantenVi återvänder till Kajen 4 den här gången för att hälsa våren välkommen. Det vi saknade var just våren och lite solsken men det kluckande vattnet och den sköna utsikten värmde. 
Den strama stilen från visningslägenheten tar vi med oss när vi nu möblerar den fantastiska balkongen som tillhör en annan lägenhet i samma fastighet. Sittmöbeln i mjuk form men i hårt material, betongfåtöljer Guhl chair frånHomestructures bildar en ö på denna generösa uteplats. Grågröna växter ramar in och mjukar upp tonerna i den strikta och monokroma inredningen. Olivträd i olika former och storlekar har en självklar plats på den urbana balkongen. Silvergräs och silvergirlang tillför en skön strandkänsla. Vi blandar med klorfyllgrön buxbom, stram myrten och patinerade äppellådor som vi fyndat i matbutiken. Den strikta matmöbeln Ängsö från Ikea, stor nog till att samla alla vänner till eftermiddagsfika känns självklar på denna stora balkong. Serveringsvagnen Vindalsö är en nyhet från Ikea som blivit vår favorit. En stilikon som tillför det lilla extra. 

Söndagen den 11 maj är du varmt välkommen på JMs Stora Visningsdagen som har tema Balkong och uteplats. Vi hoppas kunna inspirera till en grönare och skönare uteplats. 

Fotograf: Pella Hedeby
Styling: Pella Hedeby & Marie Ramse

1 kommentar: