Kökstema

Den här veckan har vi kökstema på bloggen och bjuder på inredningsinspiration från våra bostäder. Ledorden funktion, estetik och känsla är tre viktiga begrepp som vi alltid har med oss vid utformningen av våra kök. På boutställningen i Annedal visade vi upp fyra olika karaktärer, här tittar vi närmare på detaljerna. 

Urban living
Det mörkgrå köket har ett stramt, modernt uttryck med släta luckor och stilrena grepplister. Fläkten är diskret, inbyggd i väggskåpet och den integrerade diskmaskinen blir osynlig bakom en lucka. En ljusgrå laminatskiva fortsätter upp som stänkskydd på väggen och förstärker den enhetliga, närmast minimalistiska känslan. Det är ett snyggt kök som känns ungdomligt och kaxigt samtidigt som det kan uppfattas tidlöst elegant.
Med en återhållsam bas som här i lugna grå toner finns utrymme att själv sätta sin personliga prägel i val av inredningsdetaljer och accenter. Fortsätt på den minimalistiska linjen med få utvalda, strama detaljer i svart, vitt och rostfritt eller gå loss med glada färger och mönster på kökstextilier, bunkar och porslin. Det är just så en inredning fungerar som bäst - där du själv kan projicera din egen stil.


Bostaden möter kolonilotten - Konstfackstudenterna inreder
Med mycket kreativitet utformade eleverna från Konstfacks inredningsarkitektur och möbeldesignutbildning en högaktuell, funktionell och lekfull inredning med många fina detaljer.
Grunden är enklast möjliga med släta, vita luckor där borrade hål fungerar som handtag. Bänkskivan är specialtillverkad i plywood, ett material som återkommer i platsbyggd inredning i resten av lägenheten. Väggskåpen över diskbänken har ersatts av mobila träboxar upphängda på mässinghakar, en funktionell och dekorativ lösning. Boxarna fungerar även som odlingslådor i fönster och på balkongen. Så när det är dags för matlagning är det bara att hänga upp en låda färska kryddor i köket. Kryddsaxen hänger på kroken intill. Var sak på sin plats - enkelt, funktionellt och roligt.


Lyx Bohem
Livfullt trä möter rostfri diskbänk och enkelt vitt, matt kakel. Ytskikten är noga utvalda för att ge köket ett vackert och lågmält lyxigt uttryck. Ett trivsamt kök där du vill vara länge, umgås och laga mat tillsammans med familj och vänner. Den skräddarsydda bänkskivan i rostfri plåt ger funktionella arbetsytor och köket känns luftigt och lättarbetat, även om många ska samsas på samma yta. I det här köket passar utvalda restaurangköksinspirerade detaljer som enkelt basporslin, förvaringsburkar i glas och rejäla köksredskap. De får stå framme som en dekorativ detalj. Känslan är genuin och äkta -  i samma anda som rådande matlagningstrender.


Nordisk charm 


Funktionellt och tidlöst. Trender kommer och går, men vita kök känns alltid rätt. Tillsammans med en lättskött laminatskiva och ett stramt vitt kakel har du ett kök som fungerar som den perfekta basen i hemmet. Till det väljer du själv vilken stil du önskar på detaljer och övrig inredning, färgglatt och retroinspirerat, grafiskt modernt eller naturinspirerat.
Här får köket ett trivsamt, ombonat uttryck med personligt utvalda detaljer i trä och naturnära toner. Kakelplattorna från marrakesch som fungerar som kastrullunderlägg och den gamla äppellådan med färska kryddor är fina exempel på dekorativa element som även fyller en funktion.

Ett välplanerat kök underlättar logistiken och det dagliga arbetet. Med ordentliga arbetsytor och generös, överblickbar förvaring blir det både enklare och mer trivsamt att arbeta och umgås i köket. Våra kök är alltid planerade med funktionella utdragslådor som rymmer allt ifrån porslin och specerier till köksredskap, skrymmande bunkar och kastruller. Alla luckor och lådor har dessutom en mjukstängade funktion så att man slipper onödigt slammer. Köket är dessutom fulltrustat med nya, energisnåla och effektiva vitvaror. Självavfrostande frys, en snabb induktionshäll där maten aldrig kan bränna fast och en lättmanövrerad diskmaskin som hela familjen klarar av. Det är svårslagen vardagslyx!


Foto: Kristofer JohnssonInga kommentarer:

Skicka en kommentar