Stockholm Furniturefair 2017

Årets möbelmässa är en varm, rund historia med toner i mörkare, dämpade färger. Utställningen absolut finaste monter hittar du i hörnet i C-hallen, Lotta Agatons Trendutställning. Lotta har en fantastisk känsla för färgkombinationer och här har hon inrett ett helt hem med olika färger i varje rum. Missa inte denna utställning! Soffa och fåtöljer från Fritz Hansen, matta från Dahl Agenturer.
Matbord från Menu och stolar från Massproduction, lampa från Westerbergs och kök från HTH. Skrivbord från Kikari OY och stol från Faye Toogood)Det bjuds på mycket runda former i både klädda möbler som i bord och stolar. Sammet är materialet 2017. Här från danska Menus monter som visade både soffa och gardiner i sammet. Den fina fåtöljen är från Friends&Founders som även kommer att lansera en soffa i samma serie. Vackert att deras mjuka möblerna är lika skulpturala som övriga produkter i sortimentet.


Även Byarum har anammat den mörka trenden och visade sina klassiska utemöbler i en svart version.


Det gick inte att missa att formen på lampor ska vara koniska i år. Här från Woud. Blandning svart och brunt är också en detalj som jag såg mycket av på mässan.


Det enkla står ofta ut på en stor mässa. Här är mina favoriter, danska Skagerak som alltid leverar enkla, stilfulla möbler. Pallen från snickeriet Tre sekler är så vacker i sin enkelhet.

Vi avslutar mässbesök på samma sätt som vi började, med Lotta Agaton. Förra årets Stringmonter hade hon skapat helt i svart i år var den i vita nyanser med några få monocroma inslag. Ljusterapi och inredningsinspo, kan det bli bättre?
Stockholms möbelmässa 2017 är en finstämd utställning med mycket inspiration och en bra energiboost.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar