Spaning från Möbelmässan 2016

Det här är Möbelmässan 2016. Mässfärgen nummer ett är en snygg, vilsam grågrön nyans. Många gilla på den. Accentfärgerna är terracotta, rosa och puderbeige. Träslagen är ljusa, gärna i ask eller ek. Terrazzostenen kommer som en stark ersättare till marmor. Möblerna är lätta och har ett tydligt arv från den skandinaviska designen. Rislampan is back! Nu i en mer elegant variant än den enkla 70-tals lampan. Och slutligen, många detaljer i ljust läder. Fint är det men kanske inte så nytt och spännande, mer snyggt och välgjort. Här kommer ett svep från mässan.


Mässans trendutställare bjöd på tre helt olika intryck. Överst är det Christie Rudolpe som hade inrett en kreativ plats. Mycket var återvunnet och uppfunnit. Den lilla mässinglisten som monterats ett par centimeter under färgbrytningen på väggen var genialiskt, enkel och uttrycksfull.
Susanna Vento utställning bjöd på en testund i vacker finsk anda. Sparsmakat och stilfullt. Finaste teservisen från keramikern Takashi Endo och skorna får symbolisera mässans lädertrend. Emma Olbers visade upp sina prisbelönta möbler i en vackert svensk pelargonmiljö, jag föll för den rustika träbänken med Carina Seth Andersson underbara krukor.


Det charmiga engelska designteamet Barber & Osgerby som var mässans Guest of Honour hade möblerat entréhallen i en nordisk anda. Enkelt, stillrent och ombonat. Det var här man kunde ana:-) att rislampan är tillbaka. Så även i &traditionsmonter. Terazzo i detaljer och ofta som bordsytor. Lite ruffare än marmor och kanske mer effektfullt.Pallar! så många pallar. Älskar pallen som möbel. Den här kommer från finska Nikari och är designad av ClaessonKovistoRune. Danska Woud visade många fina hyllor och inredningsdetaljer. Den svävande hyllan och krukorna står nu på inköpslistan. Krukor var stort på mässan. Kul.
Fantastisk styling av Lotta Agaton för String. Tokgillar det svarta temat där hon hade gömt små avvikande föremål. Där kunde jag har stannat länge. Den nya Stringhyllan i rostfritt känns som ett kul grepp.


Det fanns mycket inspirerande i årets Greenroom, där de kommande stjärnorna samlas. Maiju keramik och trämöbler föll mig helt i smaken. Så perfekt avskalat och detaljrikt.

Avslutningsvis Montanas monter som var en uppvisning i perfekt valda toner, former och sammansättningar.
Det var allt från årets Möbelsmässa i Älvsjö.


3 kommentarer:

 1. It's wonderful your infos. Thank you very much
  __________
  HD Wallpapers

  SvaraRadera
 2. Fina bilder och trevlig trendrapport! Tack från mej som inte var där. :) Kul med rislampornas återkomst.:) Ytor med terrazzo låter också intressant!

  SvaraRadera
 3. Could you please let me know where the shoes are from? Many thanks, Val

  SvaraRadera