D I Y | GarderobsdörrarKanske inte så lätt att göra själv men det var värt mödan. Den här garderobsväggen är 3 meter lång så det blev några dörrar att tillverka.
Stommarna köptes in. Jag valde 80 cm breda stommar då blir dubbeldörrarna bara 40 cm bred vilket tar mindre plats att öppna. Materialet är vanlig MDF som jag fick tillsågad direkt hos byggvaruhuset. Hemma rundade jag av kanterna, ytterst lite då jag vill ha dem raka men inte vassa. Alla kanter måste spacklas och slipas innan man kan börja måla. Grundmålade 1 gång och målade sedan två gånger på alla sidor med snickerifärg.  Jag använde en fin mohairroller så ytan blev slät och fin. Höjden på dörrarna som går från golv till tak är 240 cm så det fick bli tre gångjärn på dörr för stabiliteten skull. Istället för synliga handtag fick det bli push to openbeslag, de skruvade jag fast på ett hyllplan.
För att få en distans under dörren monterade jag en 16 mm skiva under stommarna. Så att det finns plats för en matta om man vill ha det och det ser nästan ut som att garderoberna svävar lite.

Jag är mer än nöjd och har fått massa bra förvaring från golv till tak.


4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack! Det blir lite mer känsla i platsbyggt.

   Radera
 2. Hej ! Har nyss hittat din fantastiska blogg. Köpte du stommen till garderoberna i Sthlm ? Vet FU var man kan hitta mdf i ett byggvaruhus i Sthlm där de sågar till dem som du gjorde? Tack!!

  SvaraRadera
 3. RIktigt fina dörrar! Vilken tjocklek tog du på MDFen? Jag hittar att det finns 4 olika tjocklekar: 12, 16, 19 och 22 mm.

  SvaraRadera