Rapport från Stora Trenddagen | Stefan Nilsson
Full salong, intresset för trender tycks vara stort. Stefan Nilsson har kikat i framtidskulan och det här är vad vi kommer att få uppleva framöver.

Santa Fe | den stora trenden 2015 som vi kommer att se även det här året. Man kan även kalla den Prärietrenden. Mörka väggar, varma och jordiga kulörer som blått, grönt och teracotta. Vi fortsätter att leta efter våra rötter och vill att det vi konsumerar är ekologiskt odlat och bra hantverk. Mönstren är symetriska och textila väggbonader i olika former kommer vi att se mycket av. Nytt för i år är senapsgult gärna i kombination med rosa.

Hedonism | en motreaktion mot hälsotrenden som dominerat under 2015. Lite för mycket av allt. Stora mönster, mönster på mönster, svullstigt och gärna sammetstyger. Fransen är självklar i den här trenden likaså kandelabrar. Art Deco med klara 70-talsinfluenser. Färgerna rött och rosa dominerar den här stilen.

Maskinellt - eller det som jag skulle vilja kalla industriarvet. Tegel, mörka träslag, mycket vintage och läder. Mörkare färger där grått och blått varit de tongivande kulörerna. Återanvändning är viktigt. Jeanstyg vart än du ser. Den här trenden har pikat men dess storhetstid har nog varit, för den här gången.

Astro - filmen The Martian med Matt Damon är spot on denna skira trend. Vitt, vitt med nyanser av vitt. En ton i beige, rosa och ljusgrått kan skymtas i denna starka trend. Papper i alla former, Fronts tapetkollektion för Eco är ett bra exempel på den här stilen. Modernt, tekniskt avancerat och svalt. Växterna lever visserligen i Herbarium men ger den här trenden liv och lite värme. Jag gillar den här stilen där produkten och formen hamnar i fokus.

Makers & Fixers | En anti konsumeringstrend som växer sig stark. Tjänster och varor byter ägare genom olika forum på nätet. Spännande utveckling där pengar inte är i fokus.

Nu återstår det att se vad som blir verklighet av denna spaning. Tack för en inspirerande föreläsning.

Foto: MarieInga kommentarer:

Skicka en kommentar