Grön harmoni


Vi har inrett en lägenhet på två rum och kök med öppen planlösning. Inspiration har vi hämtat från naturens gröna toner tillsammans med en neutral färgskala. Resultat blev en trivsam lägenhet ovanför trädtopparna.
Vi har försökt hitta en jämn fördelning av snygga och praktiska detaljer för en skön totalupplevelse. Ett rustikt ekbord till en stram soffa i kombination med nätta möbler ger ett luftigt intryck även när totalytan är 63 kvadratmeter.


Vi gav det gamla Ikeabordet en ny identitet genom att måla det i en grågrön nyans. Extra pallar för gäster fick olika gröna och blå toner.Genom att lägga ut en stor sisalmatta på balkongen fick vi enkelt en mer ombonad känsla. Den inglasade balkongen fungerar som en vinterträdgård med grönska året runt.
De harmoniska naturnära nyanserna tillsammans med grönskande inslag skapar en naturlig helhet. Ett hem att trivas i.

Fotograf | Sara Danielsson
Inredning & styling | Pella Hedeby & Marie Ramse

25 kommentarer:

 1. Snyggt! Får jag fråga vilken färg/färgkod ni använde i hallen?
  Jag planerar att måla om vår hall i just grönt.
  Tack!
  //nina

  SvaraRadera
 2. Superfint! Vart kommer den fina tavlan med tjejen och den vita duvan ifrån? :) /Kristin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tavlan kommer från Love Warriors.

   Radera
 3. Fantastiskt fint, i vanlig ordning. :-)

  Nu undrar jag... soffan. Var kommer den ifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, kul att du gillar! Soffan är från Bolia, vi har haft den några år så den kan ha utgått ur deras sortiment.

   Radera
 4. Åh så fint! Vad kommer sidobordet på bild 4 ifrån? /Bella

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Sidebordet har vi snickrat ihop. Vi köpte en obehandlad ekbänkskiva och fick den uppsågad i delar hos ett byggvaruhus. Lite trälim och tvingar så var det klart.

   Radera
 5. Vilka harmoniska färger! Älskar AD Såpa! Lampan i sovrummet fick mig på fixartankar... Ett december-pyssel månne :) tack och kram!

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt fint! Bänken i hallen, var kommer den ifrån? :) Letar efter något liknande som jag kan ha till mitt piano. Mvh Towe

  SvaraRadera
 7. Så fint! Vilken färg använde ni till fondväggen i köket? Tack på förhand - Med vänlig hälsning, Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vi målade med Farrow&Ball färg Mole´s Breath nr 276.

   Radera
 8. Väldigt fint matbord, vilken färgkod använde ni på det?
  Tack på förhand!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vi målade IKEA bordetFarrow&Ball Pigeon nr 25.

   Radera
 9. Hej. Jag såg det här inlägget för länge sen men har inte kunnat sluta tänka på ikea-bordet som ni målat om. Det är så snyggt. Så nu undrar jag hur ni gick till väga (om ni gjorde det själva)? Pensel, roller etc och vad är det för färg? Väldigt tacksam för svar då jag måste prova på något liknande själv :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vi målade det själva, det är en ganska enkel process bara du är nogrann. Börja med att slipa utan med ett fint sandpapper, inte mycket bara så att du ruggar upp ytan. Torka bort damm och för bästa resultat doppa en trasa i T-röd och torka av bordet en gång till innan du börjar måla. Vi använde en liten mohairroller för att få en så slätt resultat som möjligt. Måla 2-3 ggr. Lycka till!

   Radera
  2. Stort tack :) Ska bli kul att prova

   Radera
 10. Hej! Vilken lägenhet, jättefint stylad! Gillar speciellt vinterbalkongen, den kommer jag inspireras av till min egna balkong när den är färdigbyggd. Ikea-pallarna i grönt och blått skulle passa väldigt bra på balkongen tror jag, vad är det för färgkoder på dom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi köpte tre provburkar av Farrow&Ballfärger. En pall har samma färg som matbordet Pigeon de två andra kommer vi tyvärr inte ihåg. Lycka till med balkongen!

   Radera
 11. Heisann! Utrolig inspirerende blogg, og masse og lære fra spennende stylinger :D Kan jeg spørre hva er fargekoden på den grønne veggen? Letet etter AD såpa på nett men finner ikke noe resultat og har ikke hørt om det. Setter veldig pris på hjelp :)

  SvaraRadera
 12. Hej! Tack för inspirerande feedback. Färgen är från Alcro och färgkoden är AD Såpa. Sök på Alcro, hoppas att du hittar den även i Norge.

  SvaraRadera

 13. kan du berätta färgen färgen på grön vägg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Den gröna färgen är Alcro AD Såpa.

   Radera