Färg- och tapetspaning

Hitta Hemredaktionens bästa färg- och tapetspanare Per Carlsson presenterar sina trendspaningar för 2013. Per har tidigare jobbat på Flügger med färg och tapeter men är nu Inredningsansvarig på JM.
- I år kommer vi att se mycket målade väggar. Färgskalan är i pastell, gärna i smutsiga toner. Smutsrosa och smutsgrönt är helt rätt. Årets färg är smaragdgrön.
Efter mörker kommer ljus, så även när det gäller våra färgval på väggarna. Vitt i olika nyanser blir stort 2013. När vi väljer tapeter är vi mer vågade. Vi kommer att tapetsera hela rum i större utsträckning, men fondväggen lever kvar.
- Man får en mer ombonad känsla med tapeter, säger Per. Vi väljer gärna att tapetsera sovrum och att ha fondvägg i kök och vardagsrum.

Enligt Per så kommer det mycket mönstrade tapeter, tapeter med mosaikmönster eller med exotiska fåglar. Den Skandinaviska stilen är stor, både i Sverige och utomlands. Hur ser färgskalan ut för tapeter?
- Det är en mer återhållsam färgskala med mycket grått, beige, svart och neutrala toner. Fondväggstapeter däremot får gärna vara mer bananas med starka färginslag. 
Naturtrogna mönster i stor skala ser vi mer och mer av. Ved är riktigt hett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar