Julpynta i helgen


Juletid - tid för pyssel och pynt.

Förra helgen plockade vi fram adventsstjärnor, ljusstakar och hyacinterna trängs på bordet. Det första julpyntet börjar smyga sig in och nu är det verkligen lätt att komma i stämning till jul med snön i vita drivor kring husknuten.

I år inspireras vi av pastelliga nyanser. Transparenta glaskulor samsas med pompoms och vikta pappersstjärnor. Vi älskar girlanger och ljusslingor och mönsterbilden på papper, strutar och dekorer får gärna vara söta blommor, stjärnor eller prickar. Det sockersöta pastelliga temat kombineras med grafiskt svartvitt och grövre stickade detaljer. Grenar, kottar och kvistar blir ett naturligt inslag - gärna vitmålade för en skir effekt.

Och granen - en "Piff och Puff"-inspirerad sockertoppsgran. Söt i sin enkelhet får den stå odekorerad i en enkel kruka eller korg. Låt barnen pynta den lagom till julafton!

 
Några julfavoriter på bilden ovan: Prickig strut och girlang från IKEA, Pastellfärgade pappstjärnor, R.O.O.M, Stickad grå julkula, IKEA, Svart pappstjärna, transparenta glaskulor, pappstjärna och snöflinga från Granit, Grå glaskulor från Nora Handelsträdgård.

Bild 1: Ljusslinga med stjärnor och trälåda från Granit.
Bild 2: Väggförvaring från House Doctor, Julpuss från Granit


Styling: Pella Hedeby och Marie Ramse
Fotograf: Kristofer Johnsson


2 kommentarer:

  1. I love that metal organizer. I wish Granit shipped to the US!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi! Try House Doctor for the metal organizer. For retailers www.housedoctor.dk

      Radera