Sara och David flyttar in
Kvällsol över vattnet vid Hornsbergs Strand, Lägenheten, 3 r o k på 79kvm
Mer information om området och projektet hittar du här


Sara och hennes sambo David har köpt en ny lägenhet i Gåspennan på Hornsbergs Strand i Stockholm. Hitta hem har fått ställa några frågor inför flytten.

Hur bor ni idag?
Vi flyttar från en 20-tals lägenhet i Röda Bergen i Vasastan.

Hur kom det sig att ni bestämde er för att flytta till Hornsbergs strand?
Vi bor idag på promenadavstånd från Hornsbergs Strand, så vi har sett området växa fram under våra promenader och löpturer i området. Vi har även tagit cykelturer till den fina strandpromenaden och bryggorna vid vattnet för bad och picknick. Innan vi flyttade till Röda Bergen bodde vi också en period i Kristineberg där vi trivdes väldigt bra. Så vi känner oss trygga med att vi vet att vi gillar området.

Vilka kriterier hade ni vid val av lägenhet?
Vi sökte efter en praktisk trea med bra förvaring, balkong och bekvämligheter såsom tvättmaskin och torktumlare i lägenheten. Vi ville inte ha alltför lång pendling till våra jobb, denna lägenhet ligger perfekt till för oss med närhet till både blåa och gröna linjen. Vi sökte livskvalitet vilket jag tror att vi kan få i Hornsbergs Strand. Vi föll också för närheten till stan samtidigt som närheten till lugnet och vattnet finns. Att det finns bra möjligheter till promenader och löpturer i området är också en viktig bonus. Att lägenheten dessutom har två balkonger kändes extra bra..

Vad har ni för föväntningar på den nya bostaden?
Många kvällsbad efter jobbet och löpturer runt Kungsholmen.

Hur tänker ni kring val av inredning till er nya lägenhet?
Vi har ingen färdig möbleringsplan. Vi har spånat lite och tänker att vi behöver komma på plats för att se hur det ser ut i verkligheten. Vi tänker att vår inredning får växa fram efter hand. Det stora sovrummet kommer vi att använda som vårt sovrum, det lilla sovrummet kommer vi att använda som gästrum och pysselrum.

Var hämtar du din inspiration vid val av inredning, möbler o dyl?
Jag hämtar inspiration i det mesta som jag ser. Ett oväntat upplägg på en restaurang, inredningsbloggar, tidningar, resor, naturen, pinterest och instagram.

Beskriv din inredningsstil.
Vi gillar enkel inredning med bra material och glada detaljer. Gillar att tänka långsiktigt när det gäller hemmet, köper hellre få saker som är klassiska och som håller på lång sikt i stället för slit och släng. Vi gillar att blanda gammalt och nytt. Vet inte om det är för att det är höst, men just nu inspireras jag av den lite dovare färskalan och gedigna och naturliga material. Room och Norrgavel är favoritbutiker som jag gärna går runt i, drömmer och låter mig inspireras.


Gåspennans originalinredning i badrum och kök.

Vi tackar Sara för intervjun och löftet om att få hälsa på när paret har kommit till rätta i sitt nya hem. Det ser vi särskilt fram emot och lovar att återkomma med bilder här på bloggen!

Psst. Titta gärna in på Saras Pinterest och inspireras av hennes digitala anslagstavlor med inredning som hon gillar. Pinterest är ett alldeles utmärkt sätt att organisera sina favoritbilder med t ex möbler, belysning och inredningsdetaljer inför en flytt eller renovering. Vi berättar mer om hur Pinterest fungerar och tittar närmare på Saras inredningsinspiration i kommande inlägg här på bloggen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar