D I Y │ hyllan

Möjligheterna att variera den här hyllan är många. Den kan stå lutad mot eller skruvas upp direkt på väggen. Den kan vara bredare, kortare, eller längre. Måla den brun, vit eller varför inte grå?

Materialet är vanlig furuskiva, vi valde en som är 50 cm bred och 180 cm hög. Till den köpte vi en trälist som är 5 cm djup. Färgen är en matt oljebaserad färg som tillåter att träets ådring syns.
Börja med att såga till hyllplanen till samma längd som skivans bredd. Slipa ytan lätt innan du målar. När färgen torkar är det dags att skruva fast hyllplanen. Det nedersta planet placerade vi ca 10 cm från nederkant. Markera måtten noga på baksidan av den stora skivan, förborra hålen. Vi använde tvingar för att fixera hyllplanen och sedan var det bara att skruva fast dem. Två skruvar cirka 5 cm långa per hyllplan räcker. Voilá - klar att användas till dina favoritsaker och bästa magasin.

Fotograf & styling: Marie Ramse

12 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. So beautiful! I'm sure I will do one, for my coming work place/studio! Thank you.

  SvaraRadera
 3. This is so simple yet so cool.

  SvaraRadera
 4. i would make this, but i'd be too afraid my cats would jump all over it and destroy it! it's very nice, and a great simple diy.

  SvaraRadera
 5. Beautiful project! I was wondering what is the size of the Bojesen monkey (small/medium/large)? Also how many cm between each shelf?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi the monkey is the small one. Its 30 cm between each shelf.

   Radera
  2. Thanks! I love the added touch of the Bojesen monkey and other decorative objects. Really completes the look! :)

   Radera