D I Y │ Blackboardtavla

Blackboardtrenden har nog inte undgått någon - vi ser den överallt. På väggar, dörrar och smarta tavlor. Perfekta för att skriva kom ihåg noteringar eller fina hälsningar till någon man tycker om.
Vår svarta tavla gjorde vi för att dölja ett elskåp. Du fixar den enkelt själv genom att köpa en tavelpannå i den storlek du vill ha den i, några meter träläkt, blackboardfärg, pensel och skruv. Läktens bredd beror på vilket djup ramen ska ha. Elskåpet som vi vilje dölja var 6 cm djupt så då blev den en läkt med måtten 2 cm (bredden på ramen sett framifrån) x 6 cm.

Börja med att såga läkten i fyra bitar, delarna ska ha samma mått som tavelpånnån. Snyggast blir det om du använder er girsåg då blir hörnen finast.

Därefter skruvar du fast ramen, skruvarna måste vara ganska långa då de ska skruvas genom pannåramen och in i läkten. Man kan börja med att limma dit ramen och sedan skruvar du fast den för ett stadigare montage.

Därefter målar du både ram och tavla med blackboardfärg. Du måste måla två lager för att få det att täcka. Låt torka ett dygn och sedan är det bara att hänga upp ditt verk och införskaffa tavelkrita.


Fotograf: Pella Hedeby & Marie Ramse. Bild 3 i collage: Kristofer Jonsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar