FORMEX | Nordic charm
Förra veckan gick höstens FORMEX mässa av stapeln. Temat denna gång var Nordic Charm, med en hyllning till den blonda, enkla och Nordiska inredningsstilen.

Den nostalgiska känslan var påtaglig och många montrar bjöd på nyproducerade möbler i industrichic stil.
Arbetslampor, färdigskavda vitmålade möbler och industri-inspirerad design med rostig patina kunde man lätt få en överdos utav. En äkta sliten möbel eller gammal industrilampa kan bli pricken över i:et i vilken inredning som helst, men billiga nyproducerade möbler kan lätt ge motsatt effekt.

Några företag som är duktiga på att skapa en gedigen och harmonisk känsla med rustikt trä, inslag av industridesign, patinerat skinn och charmig nostalgi är bl a House Doctor och Bloomingville. Här ovan bjuder vi på några bilder från Bloomingvilles inspirerande monter där den Skandinaviska, nättare touchen med ljusa träslag blev ett fint komplement.

Nedan House Doctors fina kuddar även de med en tydlig Skandinavisk touch och så en charmig arbetslampa i golvmodell och den obligatoriska långhåriga fårskinnsfällen som gör den den charmiga Nordiska stilen komplett.


Fler spaningar och favoriter från FORMEX kommer att postas här under veckan!


Foto Pella Hedeby

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar