LekfulltI Cecilia Cronelid och Emma Pålsson hem i Annedal bor det en liten familj som tar ansvar för framtiden och de fyller sin lägenhet med finurliga, hållbara lösningar. Grönsaker odlas på balkong i trälådor som kan plockas in och hängas upp i köket. Lådorna har de monterat på fina mässingskrokar som egentligen är fönsterkrokar. Självbevattnade odlingslådor dekorerar fönstren året om och gör det möjligt att skörda grönsaker på vintern. 
Allt material i bostaden är noga valt och genomtänkt. Lekvänligt korkgolv, egensnickrade socklar och dörrfoder av plywood. Bänkskivorna i köket är också i lackad plywood. Den underbara kökskranen är i mässing. I stället för handtag på skåpluckor och lådor är det enkla, borrade hål. Matbordet har också försetts med hål, mindre hål för levande ljus och lite större för frukostäggen.
Smarta förvaringslösning finns i form av en förvaringsvägg från golv till tak som avslutas i en arbetsplats i allrummet.. Loftsängen i sovrummet för den minsta familjemedlemmen ger plats till mer förvaring. På 54 kvadratmeter har de två konstfackseleverna lyckats skapa ett hem för framtiden som både är smart, roligt och trivsamt.

Fotograf: Kristofer Jonsson

2 kommentarer:

  1. SÅ fint! Mer info snälla! Fantastiskt på så många sätt...

    SvaraRadera
  2. Adorei os azulejos do banheiro. Deu um novo astral para o ambiente.

    SvaraRadera