Hemma i RosenlundshöjdenVälkommen till visningslägenheten för Rosenlundshöjden och hem till hunden Jackie. Arbetet med att bygga Rosenlundshöjden pågår för fullt så för att kunna visa hur originalinredningen kommer att bli har vi inrett en lägenhet i Berghus 3 på Liljeholmen. 
Vi fick i uppdrag att inreda lägenheten som är på två rum och kök, 55 kvm och önskemålet från projektet var en inredningsstil som skulle kännas varm och välkomnande. Man ville ha dova färger, naturliga material som läder, ull och lin i de klädda möblerna och ett hem med en urban känsla. Rosenlundshöjden ligger på Södermalm i Stockholm i anrika arbetarkvarter. 

Utifrån önskemål och lägenhetens förutsättningar valde vi delvis mörka väggar och blått och svart fick bli accentfärger. Det funkar fint med mörka väggar när man har ljusa golv och när merparten ljusa kulörer. Rosenlunds originalgolv är ett ljust, levande askgolv. 
Sovrummet som inte har så mycket ljusinsläpp fick en svagt ljusgrå väggfärg. För fönstret valde vi att snickra en fönsterlucka som släpper in ljus när den är öppen men som också stänger ute världen när man vill.

Det är en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Det klassiska vita köket med grå bänkskiva fick sätta stilen i inredningen. En stor, härlig ljusgrå soffa som har plats för många har fått en central plats. Det låga svarta bordet har vi försett med hjul så det är enkelt göra mer plats om man skulle behövas. Matplatsen är också generös med ett urbant betongbord som kan upplevas hårt men de inbjudande sjuan stolarna som är klädda i läder mjukar upp och kompletterar gruppen fint. Lampan ovan matbordet har en djupblå kulör som nästan smälter in fondväggen. Fondväggen och hallen har samma kulör S 6502-B vilket binder ihop ytorna på ett bra sätt utan att det blir för mycket uttryck. 

Vi hoppas att det har blivit ett hem att trivas i. Mer om Rosenlunds höjden hittar du här. Är du intresserad av flytta hit? Mer info om Berghus 3 finns här.

Fotograf: Emily Laye
Inredare: Marie Ramse & Per Carlsson


7 kommentarer:

 1. Hej,
  Får jag fråga var förvaringslösningen i sovrummet kommer ifrån?
  Tack på förhand!
  Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ann!
   Det är Montanas förvaringssystem.

   Radera
 2. Hej, var ifrån kommer fönsterluckorna i sovrummet ifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! De har jag låtit min snickare tillverka. Det är gjorda av en tunn MDF-skiva. Delarna är sammansatta med pianogångjärn. Målade med vanlig snickerifärg och fastmonterade med "gammaldags" gångjärn.

   Radera
 3. Hej, var kommer den svarta vägglampan (två armar) ifrån. Tack på förhand mvh Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna! Lampan är från Lampe Gras.

   Radera
 4. Hej! Vilken färgkod är det på väggarna i sovrummet och väggen över köksbordet?
  Med vänlig hälsning, MS.

  SvaraRadera