Köksspaning
Vad händer i köksvärlden förutom alla innovativa vitvaror som duggar tätt? Har spanat lite och ser klara trender inom köksvärlden.
Den släta lackade luckan håller ställningar men den har sällskap av den klassiska ramluckan. Det som är nytt är alla spännade nyanser. Personligen har jag fallit pladask för den gråbeigatonen, som det här fantastiska köket som är till salu genom Alvhem. Den beigegråa tonen funkar så bra med både mörka och ljusa material. Den ger ett njukt intryck men genom att kombinera den med till exempel svart får den en starkare karaktär.
Vita kök är fortfarande populära, det nya är att det ska vara hela luckfronter istället för praktiska lådor. Och att man kombinerar de vita luckorna med en enhet som är mörkgrå eller mot det svarta hållet. Beslagen är ofta diskreta eller saknas helt. Trenden med få väggskåp verkar kvarstå. Lika så naturstensbänkskivor i ljusa toner som carraramarmor eller kalkstenskomposit. De vita och svarta kökskranarna som poppar upp känns som ett nytt och enkelt grepp om man vill göra en lite förändring i köket. Och vad är det som händer på kakelfronten? Trenden går mot målade ytor ofta i kombination med en låg stänklist i samma material som bänskskivan. Det blir väldigt sobert och harmoniskt och man blir enkelt av med alla ränder som blir i ett kök. Vill man hellre ha kakel så tror jag på en matt, enfärgad mosaik i naturtoner. Och sist - belysningen vad händer där? Kreativa lösningar i form av snygga arbetslampor på vägg eller tak  istället för traditionella spotlights.

Köksinspirationbilder | 1-2 Alvhem | 3-4 Gravity homeblog.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar