Hemma i Charlottenlund

Välkommen till Charlottenlund i Gustavsberg på Värmdö. Charlottenlund är ett planerat radhusområde som kommer att ligga centralt på Värmdölandet, nära till både natur och vatten. Husen är planerade med sociala ytor på bottenplan och en mer privat del på ovanvåningen.

Vi har flyttat in i vardagsrummet och matplatsen som angränsar till köket. Stora härliga fönster ut mot uteplatsen gör att gränsen mellan ute och inne suddas ut. Här finns det plats för det stora sällskapet men också för rekreation och trivsamma stunder i soffhörnan.

Vi har valt att måla matplatsen i en vilsam grå ton, AD Rökgrå. Den har en fin grågrön ton som fungerar bra ihop med ek. Soffdelen fick blir vit och nedtonad , vi har adderat varma inslag som läder och jutematta för att hitta den rätta hemkänslan.

Mer att läsa om projektet hittar du här


Foto: Teodor Axlund
Styling: Marie Ramse
Ass:| Annie Lindgren


10 kommentarer:

 1. Så fint!
  Måste få fråga, varifrån kommer de snygga vita soffborden?
  Är på jakt efter ett :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Visst är soffborden fina. De är från B&B Italia, vi köpte dem hos Lotta Agaton men hon har tyvärr stängt sin shop. Nordiska Galleriet vet jag säljer B&B Italia.

   Radera
 2. Å ja har letat som en tok efter en enkel, vit, stor mattan utan resultat. Men här ser jag ju en - får man fråga var mattan under matbordet kommer från?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Mattan kommer från Design House Stockholm, modell Björk. Den har en läderkant. Himla Särö finns också, den har en klassisk mattfrans.
   Hoppas någon av dem funkar.

   Radera
 3. Var kommer det fina matbordet ifrån? Så fint det blev!
  /Camila

  SvaraRadera
 4. Tack! Matbordet är från Bolia, Nordic. Det är i ek och jag vitpigmenterade det för en mattare look.

  SvaraRadera