D I Y - Säng på hjul


När vi inredde vår lyxiga representationslägenhet försökte vi hitta en bra mix mellan exklusiva och mer prisvärda möbler och inredningsdetaljer.Vi ville ha en blandning som blir mer personlig än vad man kanske får om man enbart väljer att köpa dyrt och nytt.
Sängen är en möbel som vi byggde av MDF-skivor och transporthjul (med broms!). Vi fick skivorna tillsågade på en bygghandel. Måttet på gaveln är sängens bredd + 10 cm på varje sida (i det här fallet 160+20 cm = 180 cm). Gavelsidorna är 10 cm djupa. Vi limmade ihop gaveldelarna och målade sedan in hela gaveln i samma kulör som väggen.
Hjulen monterades på en träregel som vi skruvade fast direkt i resårbotten. Ett madrasskydd döljer reglarna och det ger dig också möjlighet att ändra sängens utseende på enkelt sätt. Fler bilder på sängen hittar du HÄR.

MDF skivorna innan målning och montering
Närbild på sängens gavel som målats in i samma nyans som väggen. Färgkod NCS S 7502-B

Foto: Pella Hedeby&Marie Ramse

4 kommentarer:

 1. och wonderfull, please visit my webpage : http://www.architectmedas.com/ and also my blog: http://thankyouanna.blogspot.sk/

  SvaraRadera
 2. Fint ! Jag tycker det är så snyggt med hjul på möbler !

  SvaraRadera
 3. Åh vad fint!! Jag älskar hjulen, får jag fråga vart ni har köpt dom och vilken storlek/namn det är på dom? Jag hittar inga hjul som inte ser alltför "plastiga" ut och dom här såg perfekta ut! =)

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Hjulen är från Hornbach. Tyvärr kommer vi inte ihåg storleken.

  SvaraRadera