Formex FavoriterHOLMEGAARD

SKRUF

YARD ETC

KAJSA CRAMERSKLÄSSBOLS


Säsongens Formex var ovanligt stilig och vilsam. Temat Soft Nordic kändes väldigt tydligt i många utställares montrar. Vi gillar den grå basen som kombineras med rena träytor. Det var många som hade montrar med mycket trädetaljer gärna med en viss patina men även de ljusa träslagen dyker upp här och där. Pastellerna lever kvar nu i en mer dov skala. Det gröna dominerar i växter och i produktutförande. Äkta hantverk utan krusiduller.
Favoriter på mässan får bli Holmegaard fina monter som speglade mycket av det vi såg och kände var rätt. Gråa väggar, rustika trähyllor, gröna växter som fick omfamna de vacka glasprodukterna.
Skrufs befriande monter där produkten var helt i fokus var en annan favorit. Enkla, vackra tidlösa glas och vaser kombinerades med trärena backar, enkelt och effektfullt.
Yard Etc ekologiska,och snygga produkter får gärna fylla våra badrum.
Den begåvade keramikern Kajsa Cramers visade upp en helt ny porslinsserie i matt grått med blanka detaljer. To die for. Superfin monter.
Klässbols samarbete med formgivaren Lena Bergström hoppas vi blir en succé. Vi föll pladask för de vackra textilerna som bara blir vackrare med tiden. Den enkla färgskalan passar oss perfekt.
Det kommer mer från Formex men det här var allt för nu. Trevlig helg!

Foto: Marie Ramse


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar