Hemma hos Mia
Här hälsar vi på hemma hos Mia i hennes 2 r o k, i projektet Platån i Eriksberg i Göteborg. När Mia precis hade flyttat in i sin ljusa lägenhet högst upp i huset kontaktade hon oss för att få lite tips och idéer när hon skulle inreda sitt nya hem. Inredningsförslaget i sin helhet, planlösning och "före-bilder" hittar du här.
 
I nischen i köket har Mia monterat upp hyllor där penslar och porslin samsas till ett enkelt stilleben. Samlingen bildar ett vackert blickfång. Ett bra tips när man önskar mjuka upp uttrycket i ett stramt modernt kök. Även de små detaljerna i val av material påverkar uttrycket. Rostfria vitvaror och bänkskivans drivedsstruktur är andra detaljer som ger karaktär åt det i övrigt vita köket.
 


På armeringsnätet som fungerar som anslagstavla på köksväggen samsas inspirationsbilder och citat. Bilderna fungerar som en moodboard för inredningen i hemmet. Att samla bilder till en moodboard är ett mycket bra verktyg för att ringa in sin inredningsstil vid val av möbler, färger och detaljer.
Mias inredning har ett stilrent uttryck med en ljus bas. Hon väljer gärna material och färger med en mjuk naturlig känsla. Ett uttryck som för tankarna till Gotlands karga, vita stenstränder. Valet av inredningen känns väldigt harmonisk där den avskalde enkelheten känns befriande snarare än kal. En balansgång som kan vara svår att bemästra medan hemmet fortfarande känns halvtomt, i väntan på den perfekta möbeln eller tavlan.
 
Ett enkelt stilleben.
 

Att gruppera favoritdetaljer till stilleben och addera textur i textilier, så som kuddar, plädar och mattor är enkla tips för att snabbt skapa en hemtrevlig atmosfär. Bilder kan tejpas direkt på väggen med s k washitape (Japansk papperstejp) för ett mer ombonat uttryck innan du vet exakt var tavlorna ska hänga.
 


Åhléns stapelbara pall är ett bra exempel på en liten och flexibel möbel med många funktioner. Här fungerar den som ett fint sängbord tillsammans med IKEAs klassiska arbetslampa. Men kan även travas i ett hörn och fungera som extra sittplatser runt köksbordet eller på uteplatsen.
 
På balkongen valde Mia utemöbler i en ljusgrå nyans istället för de brunbetsade enligt vårt förslag. Ett mycket bra val som passar perfekt mot det ljusa betonggolvet och skapar en finstämd harmoni med inredningen inne. Fårfällen, betongkrukans ruffa karaktär och den drivvedsbetsade trälådan som kan fyllas med kryddor är naturliga inslag som mjukar upp och gör den sköna uteplatsen än mer inbjudande.
Vi inspireras av Mia - inredningstips!
 
Välj en neutral inredning: En bra bas som du kan leva med över tid
 
Fynda på Blocket: Matbodet är ett en gammal modell från IKEA som inte finns att få tag på i varuhusen längre. Tillsammans med udda stolar får du en personlig matplats.
 
Skynda långsamt: Flytta in och känn efter på plats, ta hjälp och bolla ideér. En bra bas i en naturnära färgskala är enkel att kompletera vart efter.


Fotnot: När vi besökte Mia har hon bott i lägenheten i några månader. Efter vårt besök fortsätter Mia med sitt inredningsprojekt. Sovrummet har målats i färgen Drivved, en mjukt grå nyans och den lilla hallen i färgen Lin. Ett nytt soffbord står på inköpslistan liksom taklampa över matbordet. Vi följer utvecklingen med spänning och hoppas få möjlighet att besöka Mia igen för att se hur hemmet växer fram. 

Tack för den här gången Mia och varmt lycka till med ditt inredningsprojekt!


Foto och styling: Pella Hedeby och Marie Ramse

3 kommentarer:

 1. For et vakkert spisebord. Må prøve å lete det opp selv! Noen som vet navnet på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ingrid, bordet heter IKEA PS Kvarnsten. Lycka till!

   Radera
 2. wow så fint! var kommer den tavlan med arabisk text på handen ifrån?

  SvaraRadera