Balkongfix

Vi har börjat planera för vår Stora Visningsdag den 11 maj - tema balkong och uteplats. Till vår hjälp har vi Malin från Blomsterfrämjandet. Tillsammans hoppas vi kunna inspirera andra till att inreda en skön uteoas.
Vi jobbar utifrån två olika inriktningar. Vi har den kreativa odlaren på liten yta, gärna med ätbara grödor i skön kombo med vackra växter:








































Och den mer sparsmakade balkongägaren som väljer färre men noga utvalda växter. Gärna träd i stora krukor blandat med mindre krukor med skira sommarblommar som t.ex Sommarljus. Ett enkelt olivträd kan vara den enda växten för den här typen av sparsmakad balkong, då får istället en fin möbel spela huvudrollen.



















Vi har inspirerats av hemmaodlaren som tar tillvara på vardagliga saker, som tomma olivoljeburkar, äppellådor i trä. Spaljen från Ikea  fungerar även som förvaringsbänk. Gungstolen är också från Ikea. Härliga rottingkorgar ger en fin inramning till större växter. Växtbänken kommer från Hasselfors 

Den urbana balkongen är mer stram, enkla betongkrukor ger den rätta känsla och låter växten dominera. Blanda gärna med skira glasvaser  för att få en fin kontrast mot betongens tyngd. Tulpanlökar i en cylindervas är ett fint vårtecken. Möbler från Fermob, Ikea och gångsten från Hasselforsgarden funkar fint på den mer återhållsamma balkongen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar