Inredningshjälp

Mia har nyligen flyttat in i en ny JM lägenhet i Göteborg och kontaktade oss för att få tips på möblering och inredning till sin nya bostad. Hon önskade en neutral och avskala inredning men ville addera en personlig, varm och ombonad känsla. Här är vårt inredningsförslag till hennes 2 r o k.Mia önskade en matplats som kunde fungera för middagar, men även som pysselhörna.
Förslaget är IKEAs runda bord Docksta alternativt ett enkelt bord på benbockar. Till
detta klassiska Thonetstolar i brunt för en varmare ton. I nischen mellan köksskåp och
vägg monterar vi hyllplan och nyttjar en rullvagn till förvaring av pennpurkar och papper.

I vardagsrumsdelen i den öppna planlösningen står en rymlig och välkomnande soffa. 
Vi adderar en personlig touch med mjuka kuddar i olika nyanser och en lurvig fåfäll i 
soffhörnet. Här ser vi gärna ett nättare soffbord som avlastningsyta och blandar olika 
material i inredningsdetaljer.
 


Sovrummet har en helt neutral färgskala i gråbeiga nyanser. Här tillför det skrynkliga
tvättade linnet en fräsch och ombonad känsla. Även här ser vi en blandning av material
som marmor, mässing och koppar som återkommer mellan rummen.Naturmaterial skapar en känsla av lyx och ger badrummet en varm ton.


Äntligen kommer våren och vi får börja inreda våra balkoner! Dessa möbler
 kommer från IKEA. Olivträd och skirt, svajande gräs är ett säkert kort som
omedelbart förvandlar balkongen till en hemtrevlig oas.


Väggen mot hallen kan behöva piffas upp för att inte kännas tråkig. Här föreslår vi
en målad griffeltavelvägg där man kan skriva påminnelser till sig själv och samla sina favoritbilder till ett personligt kollage.


Välkommen hem. Alldeles nytt och ditt alldeles egna. Det är nu det roliga börjar, men det kan kännas svårt och övermäktigt ibland. Att tänka helhet, få in gamla möbler på ett bra sätt och skapa det där drömhemmet som man föreställt sig.

Vårt bästa tips - Skynda långsamt. Tråkigt visst, men vissa detaljer måste få växa fram över tid. Det är bättre att ta beslut om inköp av möbler och inredningsdetaljer som verkligen blir rätt när man kännt in rummet på plats. Kanske vill du måla en vägg när du ser hur ljuset faller, rätt färgnyans ser du allra bäst när du upplevt rummet under dygnets alla timmar.

Tänk helhet
Ett hem blir alltid mer harmoniskt om det finns en röd tråd genom inredningen. Ett material som återkommer och färger som kompletterar varandra mellan rummen.

Rätt volym
Rita in möbler och inredningsdetaljer på en skalenlig lägenhetsritning. På så sätt ser du att de verkligen får plats och får en bättre bild av vilken volym som fungerar i rummet. Ett bra típs är att blanda "tyngre" möbler, t ex en rejäl soffa eller ett rustikt bord med nättare detaljer för en bra balans i inredningen.

Gardiner - en naturlig prioritering
När du flyttar in i en ny bostad känns det ofta naturligt att lösa avskärmning för sol och insyn tidigt.
Om du önskar en stramare stil, kan en persienn, hiss- eller rullgardin vara lösningen. För ett mer ombonat uttryck (och med en positiv ljuddämpande funktion) hänger vi upp längder intill fönstren. Gardinlängder hängs med fördel från tak eller så högt upp som möjligt för att få upplevelsen av högre takhöjd.

Naturliga material
Ett enkelt sätt att tillföra en naturlig värme till inredningen är att addera trärena detaljer, textilier med strukturer och läderinslag. Material som känns äkta tillför också en känsla av lyx.

Grönt och snittblommor
Bästa vardagslyxen! Unna dig vackra snittblommor som sätter tonen in inredningen efter säsong.
Ett  hem är inte komplett utan en favoritväxt och en samling vaser till blomster i alla former. Njut!

3 kommentarer:

  1. Hej! Vilket bra inlägg! Tack! Var hittar jag den fina trätrallen i badrummet?

    SvaraRadera
  2. Ja,, måste hålla med om att detta var ett mycket bra inlägg! Jag hade precis tänkt köpa docksta bordet och funderade på vilka stolar som skulle passa till :) Nu är det så att golvet i köket är brunt men skåpen är blankvita och en skiva i svart (alltså där kaklet brukar vara, stänkskiva kanske det heter?). Då är min fråga, vad skulle vara snyggast, vita, svarta eller bruna stolar? Det är inte ett så stort utrymme så jag hade tänkt vita stolar först för att ljusa upp rummet lite. Tack för mycket bra inlägg!

    SvaraRadera