Naturlig inredning - Så fixar du stilen!

Vi har fått en hel del förfrågningar om inredningen i visningshuset för projektet Fredsborgs ängar efter Trendensers fina inlägg om oss. Tack! Och så kul att så många hittat hit. Här följer några tips för att få till den naturliga hemkänslan som vi vill skapa i våra visningsbostäder.Frukostplatsen i köket består av ett bord på benbockar och rejäla pinnstolar från HAY. Den låga rundade karmen ger ett bekvämt stöd och stolsmodellen fungerar perfekt med ett mjukt lammskinn som ger inredningen den varma välkomnande känslan. Lamporna är enkla glödlampor i socklar från Frama, dessa finns bl a hos Biskopsgården. Den grafiska gråskalan får en naturlig värme med inslag av varma metaller som koppar och mässing. Här i Klongs vackra oljelampa Patina eller med ljusstaken Lup.I sovrummet jobbar vi vidare med den vackra gråskalan i sängkläder och överkast. Strukturer som linne, sammet och en lurvig isländsk fårfäll gör att inredningen känns ombonad och ger rummet karaktär. En mörkare lampa ger fin balans åt rummet, t ex Caravaggio pendeln i svart eller IKEAs grå industrimodell Foto. En träbänk vid fotänden av sängen blir ett naturligt inslag och fungerar fint som avlastningsyta. Modellen med dynan kommer från House Doctor och den mjukt rundade Offcut är designad av Tom Dixon. Den hängande vaggan kommer från Leander.
Det långa matbordet med zinkskiva kommer från House Doctor och fungerar som middagsbord kombinerat med arbetsbord. Stolarna är Thonetmodeller fyndade på blocket. Nyproducerade hittar du dem bl a hos Artilleriet. Den långa fiberbetongbänken Brooklyn, från Muubs finns att få i flera längder.
En rejäl industrilampa i vintagemodell passar bra över det långa bordet. Snygga modeller hittar du bl a hos Grafitgrå. Pricken över i:et är detaljerna, en svartvit fotoprint med Ballerinamotiv och muggen med kvisttryck.Badrummets grafiska färgskala mjukas upp av Norrgavels mjuka våfflade textilier i grågröna nyanser, en olivkvist i en liten glasvas på tvättstället och de snygga flaskorna från Aesop. Den svarta bambustegen blir en dekorativ handdukshängare.


Fler inspirationsbilder från visningshuset hittar du här!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar