Måndagsinspiration | materialkänslaI höst vill vi ha äkta material med en taktil känsla. Det får gärna kännas handgjort och grovhugget. Trä, sten och keramik med matt struktur möter blankpolerade ytor.
Vi gillar kontrasten med Bloomingvilles snygga marmordiamanter och det lurviga renskinnet. Eller NORMs porslin för restaurang Höst, här i den perfekta kombinationen med skiffer och trä för det dukade bordet.
I inredningen blandas nytt och modernt med vintage och industridesign. Med Texttavlors print Strålkastare sätter du omedelbart känslan för den rätta industrilooken och får ett effektfullt blickfång i rummet. Det lite ruffa intrycket mjukas upp med textilier i tvättat linne. Allra helst med en kombination av grå nyanser och en känsla av lager-på-lager som på bilden i sovrummet. Liknande sängkläder hittar du hos H&M Home.
Ett lurvigt skinn eller en grovstickad pläd blir pricken över i:et i inredningen och ger hemmet en varm, ombonad känsla. Långhåriga lammskinn hittar du bl a hos Bolia, Jlevau shop har ekologiskt naturgarvade renskinn och den maffiga handstickade pläden på bilden kan beställas från det lilla företaget på Nya Zeeland.


Inspirationsbilder:
1. Marmordiamant och renskinn från Jlevau shop 
2. Sovrumsstyling: Lotta Agaton | Printen Strålkastare från Texttavlor
3 och 4. New Norm för det dukade bordet. Foto Jonas Bjerre Poulsen | NORM Photography 
5. Rustika stenugnsbakade surdegsbröd i förvaringslåda i industriell vintage stil - ett måste på bordet i höst | 
Inspireras av fler fantastiska bilder från restaurang Spoonery 
6. Handstickad pläd från Milo and Mitzy


Vinnarbidraget i vår tävling:


Grattis säger vi till Jennifer Levau som delat sin höst-moodboard med oss, 2 set med sängkläder från HAY kommer till dig med posten! Och stort tack för alla fina och inspirerande bidrag. Vi lovar att återkomma med fler utlottningar här under hösten!

1 kommentar: