Påskägg


Hjälp snart är det påsk och det vore roligt om man för en gångs skulle kunde vara ute i god tid så man hinner fixa det där lilla extra. Hittade Helena Lyths underbara, grafiska påskägg och blev så inspirerad att göra mina egna mönster. Enligt Helena är det nästan hur enkelt som helst. Så i år då ska bli andra ägg än de klassiska vita (som alltid är vackra).

Här hittar du fler tips på påskägg och om hur du enkelt ritar med penna för att få dessa stilrena ägg. Eller om du hellre vill ha mer färgglada ägg så tipsar hon om det också.

Fotograf & styling: Helena Lyth


Nordisk enkelhet

Det är en svår balansgång att få det enkla och avskalade att bli spännande och trivsamt. Den norska möbelformgivaren och inredningsarkitekten Silje Nesdal har ett formspråk med starka influenser från finsk- och japansk formgivning. Small home - Large living säger mycket om hur hon arbetar. Det smala rummet innehåller massa intressanta lösningar för att få volym och variation på liten yta. Det är rena linjer i naturmaterial som tilltalar mig supermycket.

Bruksföremålen är precis så där enkla och sparsmakade som man bara drömmer om. Bänken Mo är magiskt vacker i sin enkelhet. Mer om Silje Nesdal hittar du här.

Tack tips till Elisabeth Heier.

Nästa uppdrag | Lighthouse

Nästa vecka väntar ett nytt uppdrag på Kvarnholmen där det ingår en blå soffa. För mig är den en utmaning då blått inte är en färg som jag vanligtvis fastnar för. Det är en mindre etagelägenhet helt målad i vitt med utsikt över hela Saltsjön. Och ja både utsikten och lägenheten är nästan för underbara för att vara sanna.

Jag kommer att tillsätta ljusa trämöbler, marmor, papperslampor och textiler i gråa nyanser. Om det blir som jag tänkt så kommer inredningen att bli sparsmakad med värmande textiler. Tanken är att inredning ska stå tillbaka för havsvyn.

Helgtips: På söndag är det JMs Stora Visningsdag, välkommen hem till oss, kanske kommer du att hitta ditt nya framtidsläge. Här hittar du alla bostäder som vi visar på söndag.

Önskar er alla en fin helg!


Tips x två


Finaste vårtecknet är gratis. Passa på att ta några kvistar av ett nybeskuret äppelträd, vänta några veckor och om du har tålamod utvecklas de skiraste äppelblommorna.


Tips nummer två är också utan kostnad. Alcros inspirationsmagasin Trend är välgjord tidning som jag blir lika glad för varje gång den landar i min brevlåda. Superfina reportage som inspirerar och många nyttiga tips för oss som gillar kulörer och att måla om hemma. God underhållning tillsammans med ett kopp kaffe. (obs detta inlägg är inte sponsrat).


SoffaNy soffa ska införskaffas. Både till visningslägenhet och till mig själv. Min soffa har efter snart 15 år och ett antal tvättar gett upp. Nu känns det inte längre charmigt med bitmärken efter en hundvalp som nu blir 11 år. (Jag började planera för snart två år sedan!). Efter mycket letande har två soffor blivit mina favoriter och hamnat på önskelistan
Sofforna har ganska olika stilar, en är från Tine K Home och en är från Eilersen, Plano (ni kanske känner igen den från den här lägenheten?). Båda två har en enda lång sittplymå och det tycker jag är så fint och väldigt praktiskt. Soffan från Tine finns i två storlekar där den mindre är 200 cm lång, vilket är ett perfekt hissmått för nyproduktion. Den skulle passa riktigt bra i den nya visningslägenheten för ett projekt i Stureby i Stockholm. Kommer Plano att flytta hem till mig? 


Hemma i Gavelhusen |Vi har flyttat till en ny visningslägenhet i Årsta. Vi bor kvar i samma område med det härliga Årstafältet som granne åt ena hållet och åt det andra hållet tronar Globen upp sig, pretty goodläge.
Vi har återvunnit möbler från Lindes terrass och fyllt på med lite nygammalt. Lite vintage passade så bra här och de sköna väggfärgerna tar fram värmen i matbordsgruppen. Vågade att göra en mindre tavelvägg i vardagsrummet, är ganska nöjd men jag tycker det är lite knepigt att få till dem och ibland blir det bara rörigt. Väggfärgerna är lagom mörka och har lite svärta i sig, då får man en lugnare känsla. Den här lägenheten är på tre rum och kök och jag valde den mörkaste kulören till hallen, AD Anis. I vardagsrummet är det S 4005-G20Y, sovrummet är S 2002-Y50R och det kombinerade barn- och arbetsrummet! har färgkoden AD Rökgrå. Färgerna är harmoniska och funkar bra med trämöblerna och svarta detaljer. Det känns riktigt trivsamt här i Gavelhusets visningslägenhet.

Så fixar du stilen:
Vardagsrum:
Soffan Mags från HAY
Matta från Linie Design
Fåtölj Ihreborn
Soffbord Vintage

Matplats:
Matbord Bodil vintage
Stolar Arne Jacobsen T-stolen Lauritz
Pallar från Blocket
Vitrinskåp Ikea
Lampa New Works

Sovrum:
Lampor Menu
Sängkläder Himla
Överkast Granit
Kroklist vintage
Kimono Tine K Home

Arbetsrum
Skrivbord Ikea vintage
Skrivbordsstol NK
Lampa Örsjö PJ
Barnsäng vintage
Rund matta Tine K Home

Fin helg!

Fotograf: Sara Medina Lind
Inredning&Styling: Marie Ramse
Assisten: Per Carlsson


Aprilnyheter


Efter att ha slirat runt i snön denna morgon känns våren åter långt borta. Men så kommer pressutskick med vårnyheter och då kan man börja längta igen. Aprilnytt från IKEA, en rad nyheter med fokus på hem i ständig förändring och där man tydligt kan se campinginfluenser. Det kommer flera riktigt smarta möbler som jag helst skulle använda på balkong eller uteplats. Den nya soffan Ekebo är ganska nätt och har en modern formgivning som passar i nyproduktion. Fina sittkudden Dihult för extra gäster är perfekt när man är trångbodd, bara att hänga på väggen när de inte används. Snygga träkroken Knubbis är perfekt som extrakrok i hallen. Nyheterna kommer till varuhusen i april.


GroBörjar det inte bli tid att planera inför vårens intåg? Efter en lång och skön helg hemma är jag sugen på att städa ur vintern och ta in våren. Fönsterputs står överst på listan och där efter måste det bli lite roligare uppdrag. Som att börja fundera ut vad som ska få gro i fönstren för att sedan planteras ut på balkongen. Jag har alltid hög ambitionsnivå så här i början av säsongen och vanligtvis slutar det med ett balkongen inreds med ett klassiskt olivträd och ett gäng färska örter som jag kan använda i matlagningen. Men det här året skulle jag vilja börja odla lite mer inne, som sallad och enklare saker. Det dyker upp en mängd mindre växthus för oss som inte har möjlighet att odla ute. Vore det inte coolt att odla sin egen sallad?
Inspirationsbilder | DesignHouse Stockholm | Granit | Pella Hedeby


Gästbloggare Alicia Sjöström | Återhämtning
Wake up happy!
Sovrummet är en av mina favoritplatser. Det är där jag återhämtar mig både fysiskt och psykiskt. Det är som bäst antigen tidig morgon eller sen kväll. När allt är sådär stilla och tyst. Tidiga mornar med en kopp te, ett tomt papper och penna är det bästa sätt att slappna av på. Speciellt nu när ljuset kommit tillbaka.

Dom tre måstena för att ett sovrum ska vara trivsamt är enligt mig att det måste vara mysigt, harmoniskt och inbjudande till kreativitet. Eftersom jag har en svart vägg blir intrycket lätt väldigt hårt. Men det är enkelt att mjuka upp med tunna härliga naturmaterial i naturtoner. Granits nya bäddset i varmgrått är en ny favorit!


En vägg målad med griffeltavelfärg ger dig massa möjligheter och är lätt att förvandla utan större insats än att använda vatten och krita.

Tack finaste Alicia för att du ville gästblogga här på Hitta hem!
Har du följt bloggen under en tid kanske du kommer ihåg Alicia som kom till oss för att göra sin praktik när hon gick en stylistutbildning? Alicia var den bästa praktikant man kan önska sig och gjorde bland annat det här inlägget. Nu jobbar hon som stylistassistent hos Pella Hedeby och för andra duktiga stylister. Vi ser fram emot fler inlägg från den här kommande stjärnan.

Fotograf&Stylist: Alicia Sjöström