På väg mot ett nytt hemHitta hem följer Kristin Edsander, sambon Patrik och Wilton på deras väg till ett nytt hem. I februari får de flytta in i Porslinskvarteret i en 4 rum och kök på 100 kvadratmeter. Det blir många kontraster mot deras liv idag på 52 kvadratmeter på Södermalm i Stockholm. Valet av bostad var lika viktigt som valet av platsen. Egentligen hade de siktat in sig på ett annat område närmare stan, men när de jämförde priser och vad närområdena erbjöd blev valet lätt. Här fanns mycket av det som redan stod på önskelistan: nära natur och vatten, småstadskänsla med närhet till storstad. Bra pendlingsmöjligheter var också en viktig parameter, bussen till Slussen går hela tiden och busshållplatsen ligger alldeles utanför huset.


Alla val är redan gjorda och nu väntar första besöket i lägenheten. Kristin och Patrik bokade sin lägenhet genom JMs VIP-kö, och fick då sitt förstahandsval av lägenhet. De tyckte lägenheten hade en jättebra planlösning, men gjorde ändå några mindre projekteringsändringar. De förlängde kökets arbetsyta och valda att göra en större skjutdörrsgarderob i stora sovrummet. Det angränsade sovrummet (det kommande barnrummet) får då istället en enklare garderob. Massiva innerdörrar var ett viktigt val både för känslan och att de dämpar ljud bättre.

Inredningsvalen har sin bas i den mer monokroma färgskalan. Istället för färg har de valt att ha matta och blanka ytor i samma kulörer. Och på så sätt skapat en spänning mellan de olika materialen.
Den största kostnaden lades på att byta alla ekparkettgolv till en vitlaserad ask. I deras tidigare boende har de haft ljusa golv vilket de trivts väldigt bra med, så därför fick det hänga med till den nya lägenheten. Vid val av luckor var båda överens att de helst ville ha ett kök utan handtag så valet föll på en vitlucka med integrerad grepplist, Öresund. Stilen de önskade ska vara modern med rustika inslag, så till luckan fick det bli en betonginspirerad laminatbänk och vita, fasade kakelplattor. För att förstärka den känslan valde de en vägghängd spiskåpa i rostfritt. Alla vitvaror är också i rostfritt.

Lägenheten har ett badrum med tvättdel samt en wc/dusch. Badrummet kommer att få ett grått golv som fortsätter som en fond på den inre väggen. På övriga väggar blir det vita stora plattor och en bänkskiva med carraramarmormönster. Wc/dusch får ett svart golv och på väggarna blir det samma vita platta som i badrummet. Det ska bli spännande att se vilka färger de kommer att tillsätta i textiler. Med den här rena basen har man möjlighet att välja den kulör man känner passar när man har flyttat in. Vi tycker att de gjort smarta, genomtänkta val som funkar över tid.

Det ska bli så roligt att få komma och göra ett Hemma hos reportage i vår när de har fått flytta in och kommit på plats. Undrar om de lyssnade på mitt råd angående möbleringen av det stora vardagsrummet? Vi får se.

Wilton är på väg mot nya lekkvarter.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar