Köksinspiration från Kista TornIdag bjuder vi på lite köksinspiration från visningsköket för lägenheterna i Kista Torn. En liten förhandstitt inför kommande inredning av en visningslägenhet som står klar inom kort i det maffiga höghuset.
Köksinredningen är vit, modern och avskalad med en ljusgrå laminatskiva som även utgör stänkskydd mellan bänk och väggskåp. För att uttrycket i det strama köket inte ska bli för hårt har vi adderat naturmaterial och mjuka grå och beigea nyanser som tillför en varm känsla. Till detta utvalda grafiska kontraster som den fina Japanska tekannan med tillhörande muggar som gärna får stå framme som ett blickfång på köksbänken. En blommande körsbärskvist blir pricken över i:et och sprider sprittande vårkänslor en gråmulen dag som denna.
 
 
 
 
Så fixar du stilen.
 
 
Thekanna och muggar | Granit
Skärbrädor i trä och marmor | Granit
Trälåda för kryddväxterna | Plantagen
Plåtbricka | R.O.O.M
Kokbok Kinfolk | Snickarbacken 7
Odlingskupa Grow | Design House Stockholm
 
 
Styling och foto: Pella Hedeby och Marie Ramse
 

7 kommentarer:

 1. En fråga till från mig: Köksön är ju precis en sådan jag tänkt mig i köket. Är lådor/skåp etc från Marbodal? Vad har ni för mått på den? Hoppas på svar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Köket är från Vedum och måttet är 1652x900mm. Vi har lådor som stommar som vi sedan klätt med beklädnadssidor. Laminatskivan är Folkstone. Gomera är lite mörkare.
   Kul att du ska flytta till en JMlägenhet!

   Radera
  2. Hej! Tack för svar! :)

   Radera
 2. Nu kom ju inte första frågan med ;) Är skivan en Gomera? Ser väldigt lik ut den jag beställt till min kommande JM lägenhet :)

  SvaraRadera
 3. Men dra och bada vid fin tekannan är!

  SvaraRadera
 4. Hej! Jättefint kök! Vi har ett liknande i ett äldre jm-hus och skulle vilja fräscha upp lite så därför undrar jag hur väggen över diskbänken är gjord. Är det glasskiva eller något annat material?
  Hälsningar Alice

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Tack vi tycker också att det är fint. Som stänkskydd har man satt samma material som bänkskivan. En tunnare laminatskiva som man klistrar upp på väggen. Laminatskivan heter Folkstone och kommer från Vedum kök och bad.

  SvaraRadera