Färgsättning och inredningsinspiration


Varje år presenterar Nordsjö sin trendbok Colour Futures. En global rapport som tar upp nästkommande års trender inom inredning och färgsättning. Årets ledord "Unlocking Potential", vill uppmana oss att se möjligheterna. Följ med på en inspirationstripp bland årets 5 teman. 


Silent Revolution

Trenden hyllar enkelhet och framhåller lågmälda inslag i hemmet. En önskan om att gå emot dagens konsumtionssamhälle. Kulörpaletten innehåller vitt och vilsamma naturinspirerade kulörer med delikata nyansskiftningar. Här inspireras vi av färgsättningen på den översta bilden, där väggen är indelad med en diskret färgskillnad i höjd med bordskanten. Snyggt!Margin of proof
Här skapar grafiska detaljer, som linjer och siffor, ordning i kaoset. Paletten består av sobert maskulina kulörer med inspiration från tegel, smaragd och oxblod. Snyggt i kombination med mörkt trä, betong och naturmaterial.Secret garden
Secret garden är en trend som lyfter fram det förgängliga, flyktiga och knappt synliga. Inspirerat av trädgården i det första gryningsljuset och i skymningen när konturerna suddas ut. Här vill man skapa en ton-i-ton effekt med mjuka och lite rökiga färger men även en grön skala med inspiration från mörk granskog. Paletten matchas med skira material som voile, spets och frostat glas. 


Urban Folk
Personlighet och värme presenteras i denna trend. Inspirationen från folklore är tydlig och vi ser färgkombinationer som återfinns på textilier från Indien, Sydamerika och Kina. Färgsättningar med nyanslika kulörer som plommon och burgundy med en kontrast i ockra skapar intressanta effekter.


Do it now!

Den sista trenden, där skapandet och viljan att förändra står i centrum. Här finns mycket energi och en känsla av att allt är möjligt. Inspirationen hämtas från gatuartister och grafitti och kulörerna är intensiva och vibrerande. Här får färgsättningen gärna kännas lite slumpmässig som trappan där kulörerna är utställda i blindo. Just do it!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar