Hemma i Örnsberg
Hitta hem hälsar på hemma hos Anna som är mammaledig med sonen Neo. Den ljusa lägenheten som ligger högt upp i huset i Örnsberg har många fina detaljer, valda med stor omsorg.

Anna trivs i nyproduktion, det här är parets andra JM-lägenhet. När familjen växte flyttade de från sin 3:a på Liljeholmskajen till 4:a rummaren i Örnsberg. 
Att kunna påverka utformningen av bostaden, med val av material och inredning är en av de största fördelarna med att flytta in i en helt ny bostad, tycker Anna. 
Det vackra ekgolvet med bredare plank är en favorit i repris medan övriga inredningsval skiljer sig en del från den tidigare lägenheten. Färgsättningen är återhållsam med helt vita väggar som bryts upp med svarta detaljer i inredningen. En stram men tidlös stil som passar bra som bas för den modeintresserade mamman.

Stolarna Masters från Kartell bryter av som ett grafiskt utropstecken mot den för övrigt vita inredningen. En annan fin detalj är den bubbliga vasen från R.O.O.M som med sin mjuka form och karaktär mjukar upp det strama uttrycket.
Underbar plats för en lugn stund. Fönsternischen i vardagsrummet inbjuder till en stunds eftertanke med utblick över naturen där träden börjar skifta i höstens färger. Just närheten till naturen är en av de främsta anledningarna till att familjen valde att flytta till det nybyggda området i Örnsberg. Nära till vatten och med härliga promenadstråk runt husknuten - så kan man sammanfatta det perfekta läget för familj med barn och hund.


Arkitektonisk finess. De trevliga fönsternischerna sticker ut som små dekorativa holkar i fasaden.Här samlas några favoritdetaljer till ett vackert blickfång. Material och detaljer med grova strukturer och gråbruna nyanser är det perfekta komplementet mot den stilrena svartvita basen. Vi inspireras lite extra av dessa färger och detaljer i höst.I sovrummet sätter den exklusiva tapeten tonen. Även här gäller brunt och grått och skimrande textilier i siden och sammet blandas med linne och grov stickad känsla. Den mullvadsfärgade kudden i grov struktur är en favorit från Lotta Agaton Shop.Förvaringslösningen med den inbyggda sängen är perfekt i ett litet sovrum där golvytan är begränsad.Sonen Neo bor i en riktig barnrumsdröm med så många fina detaljer att vi återkommer hit i ett eget inlägg.
Annas modeintresse märks tydligt, inte minst i hennes lyxiga och välorganiserade walk-in-closet där man kliver in på en mjuk, mullvadsfärgad, heltäckande matta. Här samlas kläder, skor och handväskor väl överblickbart och på insidan av den infällda skjutdörren sitter en spegel. Ännu en genomtänkt tillvalsdetalj.


Glasskivan som topp på förvaringsskåpen reflekterar och leder in ljuset i hallpassagen och supersöta hunden Alice poserar på Masters.Vi tackar Anna och Neo för den här gången och hoppas få återvända för att spana in nya vinklar från deras fina hem!


Foto och styling: Pella Hedeby


Bor du i en nyproducerad JM lägenhet och skulle kunna tänka dig att dela med dig av några inredningstips och inspiration från ditt hem, så får du gärna höra av dig till oss! Mejla några bilder med en kort beskrivning av dig och din familj till hittahem@jm.se

Och missa inte utlottningen av den fina koppen med tillförande fat som syns i fönsternischen i detta inlägg. 2 koppar med tillhörande fat och en uppläggningsassiet lottas ut här på bloggen senare i veckan. Uppdraget är höstens moodboards på temat kök - så börja plocka ihop dina inspirationsbilder redan nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar