Inredningsinspiration













Vi avslutar veckan med inredningsinspiration från en lägenhet i Göteborgs och Eriksberg. Här har man inrett i en modern grafisk stil där vita väggar och ekparkett fått dominera. Klassiska möbler med fina former som Y-stolen och Thonetstolen passar in perfekt. Möblerna är lätta i sitt uttryck vilket ger lägenheten rymd och en stram färgskala funkar så bra till de väl valda designklassikerna. Tavlor i samma stil och mycket gröna växter tillför hemtrevnad. Sovrummet känns härligt ombonat och har fina strukturer i sina textilier. Den generösa taklampan i en diskret rosa ton dominerar på ett positivt sätt. Den rosa tonen finns även i badrumshanddukarna. Här har man arbetat med detaljer och enhetlig helhet för att få till en fin hitta hemkänsla.
Lägenheten är till salu och så även all inredning - kul grepp. Här hittar du fler bilder och mer information om bostaden.

Fin helg!

Fotograf: Anders Bergstedt
Styling: Greydeco


Tidig vår








För mig är rosa en vårkulör, speciellt då den puderrosa tonen. Den är enkel att plocka in i någon textil eller i en skir vårkvist i en vacker glasvas. Än dröjer det till våren men ljuset har redan börjat skymta och nu när snön töar bort är vårkänslorna inte långt borta.

Pressbilder från Ingegerd Råman kollektion Viktig för IKEA är i omlopp på många bloggar och hela kollektionen är tokfin. Den skira tonen och vilsamma färgskalan ger mig tidiga vårkänslor. Jag har en lång önskelista där självklart glas och porslin finns med men också de strama rottingmöblerna. Se mer produkter här.

Bildinspiration | bild 1-2 | bild 3 | bild 4-7 IKEA pressbilder


Måndagstips



Ett nytt magasin, My home premiär visades förra veckan under festliga förhållanden i fantastiska lokaler i Stockholm. Bakom My home som är ett nytt inredningsmagasin står Aftonbladet. Magasinet kommer att kunna beställas under en begränsad tid, fram till den sista januari. Så skynda att fynda en massa inredningsinspiration där bland annat Pella Hedeby delar med sig av sitt fantastiska hem. Många andra kända inredningsinspiratörer, stylister och bloggare bidrar med olika tips och inredningsinspo, som Trendensers Frida Ramstedt och Hildur Blad.

Pella (bild 1&2) och Hildur hade stylat två imponerande rum på samma tema - mitt hem.

Tusen tack alla för en härlig kväll!


Fotograf: Emma Mattsson


Formex | del 2


En till favorit från Formexmässan är Sirocco living. Robusta möbler med modernt uttryck. Mörka färger med varma inslag i textilier och fällar. Saltlyktor i olika former som kontrasterar fint till det mörka.



















Edblad presenterade en ny klädkollektion men jag fastnade för skärbrädorna i Mangoträ och deras fina keramik, som vanligt.












































Lovely linens linnesängkläder står alltid på min önskelista. Årets nyhet blandningen ull och linne är bara så snygg.



Danska Muubs var en av många som hade vitrinskåp i sin monter. Det skåpet var en klar favorit med sin lite stramare design och med tunna glasspröjs Glastyngderna är en klassiker som jag aldrig tröttnar på.


Starkaste accentfärgen var absolut rosa i olika nyanser där den bleka rosa dominerade. Väldigt fint mot de gråa kulisserna som dominerade på mässan tillsammans med ljusa träskivor. Den mest populära blomman var magnoliakvisten som gav den rätta vårkänslan. Himla och Handarbetsvänner hade annamat den rosa trenden. Det var allt från Formex våren 2016.

Fin helg önskas er alla!

Tack Pella|Stilinspiration för lån av pressbilder Sirocco living.


Formex favorit





Formex 2016 bjöd på en försmak av våren. Färgskalan är fortfarande dämpad men skira pasteller tittade fram bland grå kulisser. Magnoliakvisten var blomman för dagen och accentfärgen 2016 är definitivt blekt rosa. A-hallen på Älvsjömässan var nästan avklarad när vi hittade Village. Ett svensk passionerat företag som är helt rätt i tiden. Lokala material, tillverkade med omsorg och eftertanke där inget lämnas åt slumpen och där miljöpåverkan ska vara så liten som möjligt. Vi föll pladask för dofter som heter Björktuva och Åkermynta, för den enkla designen och det rena formspråket. En klar favorit från dagens besök.

Mer från Formex kommer under veckan.

Foto: Marie


Nyfiken på Formex








På onsdag öppnar vårens Formexutställning. Det är ett suveränt tillfälle att se och uppleva vart inredningsvindarna blåser. Den uppskattade Temautställning görs av designgruppen Oddbirds och temat för våren är Nordic Kicks. Vi kommer att få uppleva något gammalt, något nytt, något lånat, något blått och något fått. Spännande.
Jag kommer absolut besöka en av mina favoritformgivare Kristina Stark som idagarna lanserar ett nytt bruksföremål till sin serie Still life, en spillkum. Den är inte bara otroligt vacker utan ett föremål som man kan använda till mycket. Den är handgjord, precis som övriga delar i serien  i naturliga jordnära och enkla material, former och färger. (Fina bilder&styling av Daniella Witte).

Gästutställning Konsthanverk hoppas jag också mycket på. "Det är konsthantverkare som är verksamma i Sverige som visar föremål som är gjorda med omsorg och eftertanke".

Mer från Formex kommer senare i veckan.


Moodboard | Nockeby Backe













Nära Nockebybron i västra Stockholm kommer vår gästinredare Anna Mårselius att inreda en lägenhet om 4 rok för Seniorgården. Önskemålet har varit en varm, välkomnande inredning med plats för många matgäster. Anna har valt en mjuk, klassisk färgskala, från den lite mörkare AD Chai till vitt. En en generös matgrupp har fyndats på blocket och som nu har skickats iväg för omlackering. I slutet på februari ska lägenheten vara klar och som vanligt kommer vi att visa lägenheten  här på bloggen. Jag ser verkligen fram emot att få komma och hälsa på "hos" Anna.



Rapport från Stora Trenddagen | Stefan Nilsson
















































Full salong, intresset för trender tycks vara stort. Stefan Nilsson har kikat i framtidskulan och det här är vad vi kommer att få uppleva framöver.

Santa Fe | den stora trenden 2015 som vi kommer att se även det här året. Man kan även kalla den Prärietrenden. Mörka väggar, varma och jordiga kulörer som blått, grönt och teracotta. Vi fortsätter att leta efter våra rötter och vill att det vi konsumerar är ekologiskt odlat och bra hantverk. Mönstren är symetriska och textila väggbonader i olika former kommer vi att se mycket av. Nytt för i år är senapsgult gärna i kombination med rosa.

Hedonism | en motreaktion mot hälsotrenden som dominerat under 2015. Lite för mycket av allt. Stora mönster, mönster på mönster, svullstigt och gärna sammetstyger. Fransen är självklar i den här trenden likaså kandelabrar. Art Deco med klara 70-talsinfluenser. Färgerna rött och rosa dominerar den här stilen.

Maskinellt - eller det som jag skulle vilja kalla industriarvet. Tegel, mörka träslag, mycket vintage och läder. Mörkare färger där grått och blått varit de tongivande kulörerna. Återanvändning är viktigt. Jeanstyg vart än du ser. Den här trenden har pikat men dess storhetstid har nog varit, för den här gången.

Astro - filmen The Martian med Matt Damon är spot on denna skira trend. Vitt, vitt med nyanser av vitt. En ton i beige, rosa och ljusgrått kan skymtas i denna starka trend. Papper i alla former, Fronts tapetkollektion för Eco är ett bra exempel på den här stilen. Modernt, tekniskt avancerat och svalt. Växterna lever visserligen i Herbarium men ger den här trenden liv och lite värme. Jag gillar den här stilen där produkten och formen hamnar i fokus.

Makers & Fixers | En anti konsumeringstrend som växer sig stark. Tjänster och varor byter ägare genom olika forum på nätet. Spännande utveckling där pengar inte är i fokus.

Nu återstår det att se vad som blir verklighet av denna spaning. Tack för en inspirerande föreläsning.

Foto: Marie