Nytt inredningsuppdrag | Moodboard för Porslinsfabriken


















































Efter sommaren väntar ett nytt inredningsuppdrag, 3 rum och kök i Gustavsberg. Delar av de anrika porslinskvarteren förvandlas nu till bostadsområde. Här möts modern arkitektur och gamla industribyggnader. Längs med kajen samsas båtar och vackra museibyggnader, vilket ger området en säregen karaktär.
Inredningen jag valt ska kännas lite som området, modernt marint med klassiska lite rustika inslag. Jag har valt kulörer i vitt, grått, blått samt lite grönt. Ek och rotting ska förstärka den marina känslan. Som vanligt så försöker vi blanda nytt med sådant som vi återvinner från tidigare bostäder, Slutresultatet hittar du här i slutet på augusti.



Gästbloggare Annie | Fönsterstilleben


Hej igen! Hoppas ni alla har haft en riktgt fin midsommar trots vädret...Det här blir mitt sista gästbloggsinlägg för den här gången, men vi ses igen snart. Vare sig man har breda fönsterbrädor eller smala låga så är dom utmärkta att inreda med annat än bara växter och blommor.
Eftersom jag är en riktig loppisloppa så hamnar många av mina fynd just här i små stilleben. jag älskar glas och tycker det är riktigt fint att blanda med något oväntat och rostigt.. jag vet det låter helt galet men krocken gör det hela intressant. Annars tycker jag det är fint med flera olika tavelramar, lutande favoritböckerna, småvaser, ljus och mycket grönt förstås!

Ha nu en riktigt härlig sommar så ses vi till hösten igen.
Kram/ Annie


Foto och Styling Annie Lindgren
( Vill ni se mer av mig så följ mig gärna på Instagram @annie_lindgren )

DIY | Kryddgunga






















































































Odling på liten yta, kryddgungan är perfekt både ute och inne när man inte har så mycket plats. Om du är lite fiffig kan du dessutom förse den med block och talja, då blir det enkelt att hissa den upp och ner. Du kan plantera direkt i lådan eller sätta i krukor som enkelt kan bytas. Det finns massa bra saker som kan odlas i en kryddgunga, sallad till exempel. Eller en lavendelodling som doftar ljuvligt.















Material:
1 planka. Längd beroende på hur stora lådor du vill göra. Vår planka var 3.60 m.
Trälim      Rep     Gersåg     Tving     Borr     Färg

Så här gör du:
Vår låda har gavelsidor som står på lådans botten, se bild 2. Det innebär att du måste räkna bort bottentjockleken från två gavelsidor. Vi limmade ihop lådan och lät det torka med hjälp av tvingar. Därefter borrade vi fyra hål i varje hörn på varje låda. Målade i AD Anis. Efter att den hade fått torka drog vi igenom repet och så var den klar. Vill du plantera direkt i lådan klär du den med plast som du häftar dit med en häftpistol.
Vill du inte snickra egna lådor så använd t.e.x en gammal sockerlåda eller en vinlåda. Lycka till!

Foto: Marie Ramse
Styling : Marie Ramse





Nyheter från Granit | Vinnaren av Steltonvasen är utsedd





















































Inredningsstylisten Saŝa Antić har låtit inreda sitt nya kontor i samarbete med Granit. En härlig mix med gamla och nya produkter, bra saker med mycket funktion. Den nya påsen i vaxbehandlat papper kommer att bli en inredningsfavorit.

Styling | Saŝa Antić
Nya produkter lanseras i butik den 30 juli.

Vinnar av Steltonvasen Stockholm, design Bernadotte&Kylberg är Eva! Tack för alla fina och roliga bidrag, det var lotten som avgjorde vem som vann. Eva skicka dina uppgifter till hittahem@jm.se så kommer det en vas via posten till dig.


Ljuvliga Juni! | Gästbloggare Annie


Det är redan mitten av juni och alldeles snart midsommar med regn och sol och allt som hör till... Jag har alltid haft en dragning till gotland dessa tider med vita kalkstenshus, betong och lurviga fårskinn, gärna på en äng med betande får :)

Min midsommardukning går i naturtoner, jag gillar att man tar det man har och gör det bästa av det, utan att krångla till det för mycket, om man är många så ta två benbockar och några plankor, en linneduk en glasburk med hundloka och några kökshanddukar fungerar bra som servetter. Jag som är en riktig loppisfantast letar gärna efter udda tallrikar, silverbestick och franska vinglas. Med det så önskar jag er en riktigt härlig midsommar och hoppas på lite sol mellan skurarna.. ses snart igen!

kram


 Styling och foto Annie Lindgren

Vinnaren av Steltonvasen meddelas på måndag! Tusen tack för alla fina bidrag.



Gästblogg | Annie Lindgren


Hej! Jag heter Annie Lindgren och när jag blev tillfrågad om jag ville gästblogga här så tackade jag ja på en gång. Jag har följt Hitta hem från starten och blir alltid inspirerad av det otroliga jobben som stylisterna gör och jag hoppas jag kan inspirera er lite under tiden jag är här!

Vanligtvis så hittar ni mig på All is pretty som är min inspirationsblogg där jag delar med mig av allt som jag inspireras av för stunden, det kan vara allt ifrån färger,fotokonst,olika texturer och massa inredning förstås.. just nu så är jag helt inne på trädgård och odling eftersom jag nyligen har skaffat en liten koloni och det är otroligt roligt att få sätta händerna i jorden och se hur saker växer och jag streckläser alla trädgårdsböcker jag kan komma åt :) min favoritbok är The secret gardener av Elin Unnes som har otroligt vackra bilder och bra tips.

Lite kort om mig!
Jag frilansar som inredningsstylist/ stylistassistent och har senast jobbat med Pella Hedeby som är en av Hitta hems grundare och brillianta stylist och Camilla Julner som är en annan fantastiskt duktig och erfaren stylist. Min stil är under ständig förändring men jag älskar vintage och har fyllt hela mitt hem till bredden... Just nu så går jag åt det lite rustikare hållet med grövre träslag på bord och stolar, köper keramik på loppis och kan inte få nog av gröna växter... det får räcka för den här gången, men vi ses snart igen! Bjuder på ett trädgårds stilleben så länge, kram


Styling och Foto Annie Lindgren


Hemma i Galjonen | Limhamnskajen




















































Att ljuset har varit en inspirationskälla märks klart när vi hälsar på i Limhamn. Ljuset flödar genom lägenheten och man har förstärkt den känslan med en enkel och skir färgskala. Istället för färg har man jobbat med strukturer vilket ger ett harmonisk och stilla hem. Vitt, ek, ljustträ och jutemattor dominerar. Väggarna är blandning mellan släta vitmålade och en tapet med vitt tegelstenmönster. Effektfullt på ett diskret vis. Tack vare den stilfulla inredningen ger man utsikten över havet en stor plats.
Mer om Galjonen hittar du här.


Inredning: Helena Heyman&Monica Svensson, Moster Ruth
Fotograf: Niklas Rudfell



Festtider | Vinn en Steltonvas





























Det brukar vara mycket som ska firas när sommaren och semestern nalkas. Vad är trevligare än ett dukat bord och många vänner omkring sig? Den rustika dukningen är en favorit. Med rustikt porslin och en grov linneduk hittar du enkelt stilen. Blommor från ängen i en kraftig glasvas räcker som dekoration. God mat till detta och festen är klar.

Festbilder och inspiration från bästa Anna Gillar & fotograf  Kristofer Johnsson | 3. Line Klein


Bröllopsyra hos Hitta hem -  du kan vinna en vas (höjd 178 mm) från Steltons Stockholm designad av Bernadotte&Kylberg! Stockholm består av fyra skålar och tre vaser i aluminium och emalj med mönster inspirerade av det unika landskapet och färgtonerna i Stockholms skärgård.
Allt du behöver göra är att dela med dig av ditt bästa bröllopsminne genom att skriva i kommentarsfältet! Tävlingen pågår till onsdag den 17 juni.








Designprinsen Bernadotte




På lördag gifter sig prinsen på Slottet, känns nästan som taget ur en sagobok. Carl Philip även känd som designprinsen Bernadotte jobbar som formgivare. Här är några bruksföremål ur hans produktportfölj, mycket är designat tillsammans med kollegan Oscar Kylberg. Kul att han formger både de lite enklare vardagsprodukterna och de mer påkostade.

Inspirationsbilder | mattan Kaleido  | silverbestick CPB2091 | Textilier för Åhléns



Hemma i Vindmöllan



































Första gången vi kom till Vindmöllans visningslägenhet i Söderdalen kände vi direkt vilka köksstolar vi ville möblera med. Dem hade vi förälskat oss i tidigare och kände att här hörde de hemma. Så utifrån tanken om ett runt köksbord med läderklädda sjuanstolar började vi planera inredningen, moodboarden hittar du här. Vi valde att sätta matstolar även i arbetsrummet, perfekt som extra stolar när man blir fler till middagen. Sovrummet fick en jordig ton med hjälp av AD Lera som ger rummet en vilsam känsla. Detaljer i grönt, koppar och de klassiskt formgivna terracottakrukorna Ingefära har fått följa med som en röd tråd i inredningen. I köket fick en manuell kaffebryggare flytta in, tiden får gärna gå lite långsammare när man trivs.



Onsdag den 10 juni släpps Vinmöllan etapp 2 till allmän försäljning, mer info hittar du här.


Inredning&Styling: Pella Hedeby & Marie Ramse
Fotograf: Kristofer Johnsson