Sommarlov
Sommarstängt hos Hitta hem. Nu väntar hängmattan och trave med inredningsmagasin. Förhoppningsvis också lite sol och värme. I augusti kommer vi tillbaka med ny energi och massa spännande inredningsinspiration från mig och från andra inredare som kommer att gästspela här hos Hitta hem!
Hoppas ni får en lång och skön sommar!
Fotograf: Pella Hedeby
Sommar hemma
Livet på balkongen kan vara helt ljuvligt. Ljumma kvällar i utesoffan med doftande lavendel och iskall fläderdryck, kan det bli bättre? Här på balkongen i Dalenum finns det plats för både soffmys och frukostbord. Det är en lyx som gör att man kanske stannar hemma på semestern?
Soffbordet har jag klätt med klinkerplattor, tacktips till Frida på Trendenser. Matta på golvet gör det mer ombonat och trivsamt. En korg med extrafiltar till gäster är ett annat bra tips. Nu kan semestern börja.
Foto & styling: Marie Ramse
Fläder
Här där jag bor står fläder nu i full blom. Den doftar ljuvligt och ger den godaste saften. Passa på att plocka famnen full och gör din egen dryck.
Fläderblomssaft
20 klasar fläderblommor
3 citroner
40 g citronsyra
1 liter vatten
1 kg socker
Gör så här:
Skölj av fläderblommorna. Skiva citroner och lägg i ett stort kärl. Tillsätt blommorna och strö över citronsyran. Koka upp vatten och häll över blommorna. Låt stå svalt i 48 timmar. Sila bort blommorna, använd gärna en finmaskig sil så att allt skräp fastnar.
Rör i socker. Tillsätt mer socker om du vill ha den söt eller mindre om du vill ha den syrligare. Koka upp saften tills det att sockret löst sig för bättre hållbarhet. Skumma av och låt svalna. Häll sedan upp på väl rengjorda flaskor.
Tips: använd små petflaskor som du fryser så håller sig saften fräsch hela sommaren!
Lycka till!
Foto: Marie Ramse
Fläderblomssaft
20 klasar fläderblommor
3 citroner
40 g citronsyra
1 liter vatten
1 kg socker
Gör så här:
Skölj av fläderblommorna. Skiva citroner och lägg i ett stort kärl. Tillsätt blommorna och strö över citronsyran. Koka upp vatten och häll över blommorna. Låt stå svalt i 48 timmar. Sila bort blommorna, använd gärna en finmaskig sil så att allt skräp fastnar.
Rör i socker. Tillsätt mer socker om du vill ha den söt eller mindre om du vill ha den syrligare. Koka upp saften tills det att sockret löst sig för bättre hållbarhet. Skumma av och låt svalna. Häll sedan upp på väl rengjorda flaskor.
Tips: använd små petflaskor som du fryser så håller sig saften fräsch hela sommaren!
Lycka till!
Foto: Marie Ramse