Alla nyanser av vitt


 
Med en vit bas i inredningen kommer man långt. Vackrast när man blandar olika strukturer och material. Grovt och matt möter släta blanka ytor. Med udda keramik och porslin i en personlig blandning tillsammans med grova linnestrukturer dukar du det vackraste vita bordet i sommar.
 
Lika fint till bröllopsdukningen som till en enkel sommarfrukost. Vi gillar!
 
Inspirationsbilder från IKEA Livet Hemma
 


Sommarens önskelista





































Sommarens önskelista innehåller många måltider ute och den fina picnikkorgen från Menu får alltid följa med. Frukost i solen, färska nyplockade bär i skålen.
Linnefilten från Afswedala finns redo för sommarens alla utflykter.
Solglasögon ett måste, coola från Filippa K.
Extra pallar för alla gäster som vi hoppas kommer på långa, sena middagar.
Dagar och kvällar vid vattnet och på bryggan. Underbara bärbara ljusfacklor får följa med ut på kvällen.
Nu kan sommaren komma för att stanna.


Höstens nyheter











Precis när vi ska börja njuta av sommaren dimper höstens kollektioner ner i vår mailbox. Danska Blomingville visar ljusa, nordiska miljöer med pastellfärgade textilier. Här hittar vi ljusa träslag gärna med grövre struktur och lätta formpressade möbler.
Svenska Ikea bjuder på rustika möbler i modern tappning. Färgskalan är dov med pigga accentfärger som orange och lila. Vi gillar det fina avlastningsbordet Olofstorp och vitrinskåpet Regissör kommer att stå på höstens önskelistan. Redan i augusti kommer de att finnas till försäljning.
Broste Copenhagen har en dämpad ton i sin höstkollektion med blått, grått och brunt trä i fina kombinationer. Vilsamt och klassiskt med moderna inslag som marmor och mässing. Vi tror det blir en fin höst.

Sommartider








































































Årets ljusaste dag stundar, bara en sådan sak är värd att fira. Duka upp ett rustikt midsommarbord med finaste sommarblå porslinet och silverbestick. Dekorera enkelt med gröna kvistar och linneduk. Bjud på en klassisk måltid med sill, ost och gott bröd. En somrig jordgubbstårta som avslutning gör ingen besviken. Vi önskar er alla en härlig midsommarhelg!

Inspirationsbilder från IKEA/Livet hemma


Ett gäng stolar på besök




























Det var visningshuset för Fredsborgs ängar som stod värd när det var dags att fotografera den klassiska böjträstolen i en inspirerande hemmiljö. Detta är ett av bidragen som du kan rösta på för att vinna 4st stolar och en inredningskonsultation i Instagram-tävlingen hos Rum 21. Mer info om tävlingen hittar du här.
 
 
Fotograf: Kristofer Johnsson
Stylist: Pella Hedeby
 

Plocka in sommaren





















Sommarlovet har redan börjar för många, vi som har en bit kvar innan vi kommer dit kan fuska för att få till en skön sommarkänsla. En bukett hundkex i finaste glasvasen, sandaler på fötterna och ljuvliga rabarber på tallriken - då kommer i alla fall vi in rätt sommarstämning.

Vipp fyller 75 år och har bjudit in kända europeiska bloggare för att blomdekora vippmiljöer.

1234

Vitrinskåp






Just nu blir vi inspirerade av vitrinskåp. Det enklaste kök får ett rejält lyft genom att man montera några eller alla väggskåp med glasluckor. Finast är vitrinskåp utan belysning så att man får rätt retrokänsla. 
Kul detalj - man har klätt ryggen i vitrinskåpet med en tapet som ser ut som kakel. Vi vurmar dock för det enkla utan för mycket olika intryck. Det blir mer tidlöst och harmoniskt.
Även glasskåp utanför köket känns spännande, kolla på loppis eller på aktion efter gamla fina butiksinredningar som kan funka som fina stilbrytare i moderna miljöer. 

Inspirationsbilder från Ballingslöv, Marbodal, Vedum kök&bad, köksinspiration via Elv´s/JJ location London



Zzz sängen i fokus




















Den obäddade eller den slarvigt bäddade sängen känns befriande och inbjudande. Lakan får gärna ha struktur, linnelakan efterfrågas mer och mer och överkasten har blivit överflödiga. Färgskalan går i vitt, grått, naturtoner och rosa-aprikos. Enfärgade lakan tillhör det vanligaste men vi ser också en trend med geometriska mönster och dipdye lakan.
Helt klart gillar vi att visa vårt sovrum och inreder det därefter. Väggarna målas i mättade färger, de grå tonerna dominerar fortfarande stort. Sängen som är den stora möbeln i rummet anger tonen. Den klädda sänggaveln ger en mer ombonad känsla. Den trendiga väljer att lägga madrasserna direkt på golvet och får med det en mer strikt inredning. Belysningen i sovrummet har blivit en dekorativ detalj. Här kan man leka med nakna glödlampor med sladd som hänger ned från taket, eller arbetslampor som står på sängbordet. En golvlampa kan också vara fint som sänglampa. Glöm bara inte bort att det ska vara mysigt, svalt och stillsamt i ett sovrum, dimmer på alla lampor gör underverk.

Inspirationsbild 1: Fantastic Frank 2:H&M Home 3:Fantastic Frank 4:Society



Hemma hos Mia




Här hälsar vi på hemma hos Mia i hennes 2 r o k, i projektet Platån i Eriksberg i Göteborg. När Mia precis hade flyttat in i sin ljusa lägenhet högst upp i huset kontaktade hon oss för att få lite tips och idéer när hon skulle inreda sitt nya hem. Inredningsförslaget i sin helhet, planlösning och "före-bilder" hittar du här.
 




I nischen i köket har Mia monterat upp hyllor där penslar och porslin samsas till ett enkelt stilleben. Samlingen bildar ett vackert blickfång. Ett bra tips när man önskar mjuka upp uttrycket i ett stramt modernt kök. Även de små detaljerna i val av material påverkar uttrycket. Rostfria vitvaror och bänkskivans drivedsstruktur är andra detaljer som ger karaktär åt det i övrigt vita köket.
 


På armeringsnätet som fungerar som anslagstavla på köksväggen samsas inspirationsbilder och citat. Bilderna fungerar som en moodboard för inredningen i hemmet. Att samla bilder till en moodboard är ett mycket bra verktyg för att ringa in sin inredningsstil vid val av möbler, färger och detaljer.
Mias inredning har ett stilrent uttryck med en ljus bas. Hon väljer gärna material och färger med en mjuk naturlig känsla. Ett uttryck som för tankarna till Gotlands karga, vita stenstränder. Valet av inredningen känns väldigt harmonisk där den avskalde enkelheten känns befriande snarare än kal. En balansgång som kan vara svår att bemästra medan hemmet fortfarande känns halvtomt, i väntan på den perfekta möbeln eller tavlan.
 
Ett enkelt stilleben.
 

Att gruppera favoritdetaljer till stilleben och addera textur i textilier, så som kuddar, plädar och mattor är enkla tips för att snabbt skapa en hemtrevlig atmosfär. Bilder kan tejpas direkt på väggen med s k washitape (Japansk papperstejp) för ett mer ombonat uttryck innan du vet exakt var tavlorna ska hänga.
 


Åhléns stapelbara pall är ett bra exempel på en liten och flexibel möbel med många funktioner. Här fungerar den som ett fint sängbord tillsammans med IKEAs klassiska arbetslampa. Men kan även travas i ett hörn och fungera som extra sittplatser runt köksbordet eller på uteplatsen.
 




På balkongen valde Mia utemöbler i en ljusgrå nyans istället för de brunbetsade enligt vårt förslag. Ett mycket bra val som passar perfekt mot det ljusa betonggolvet och skapar en finstämd harmoni med inredningen inne. Fårfällen, betongkrukans ruffa karaktär och den drivvedsbetsade trälådan som kan fyllas med kryddor är naturliga inslag som mjukar upp och gör den sköna uteplatsen än mer inbjudande.
Vi inspireras av Mia - inredningstips!
 
Välj en neutral inredning: En bra bas som du kan leva med över tid
 
Fynda på Blocket: Matbodet är ett en gammal modell från IKEA som inte finns att få tag på i varuhusen längre. Tillsammans med udda stolar får du en personlig matplats.
 
Skynda långsamt: Flytta in och känn efter på plats, ta hjälp och bolla ideér. En bra bas i en naturnära färgskala är enkel att kompletera vart efter.


Fotnot: När vi besökte Mia har hon bott i lägenheten i några månader. Efter vårt besök fortsätter Mia med sitt inredningsprojekt. Sovrummet har målats i färgen Drivved, en mjukt grå nyans och den lilla hallen i färgen Lin. Ett nytt soffbord står på inköpslistan liksom taklampa över matbordet. Vi följer utvecklingen med spänning och hoppas få möjlighet att besöka Mia igen för att se hur hemmet växer fram. 

Tack för den här gången Mia och varmt lycka till med ditt inredningsprojekt!


Foto och styling: Pella Hedeby och Marie Ramse