Inredningsförslag med materialkänsla









Nu släpper vi snart ett nytt spännande projekt i natursköna Gröndal i Stockholm.
Trekantens terass ligger delvis mot en bergvägg, omgiven av grönska och med närhet till sjön Trekanten. Inspirerad av arkitektens industriella koppling med tegelfasaden och en härlig materialkänsla har vi gjort ett inredningsförlag passande de nya lägenheterna.

Ledorden är naturmaterial, blandade träslag och textilier och detaljer med struktur. Matt möter blankt. Nytt möter nött. Färgerna går i grått, gråblått och i bruna toner inspirerade av tegel och rostiga detaljer. Helheten blir en karaktärsfull inredning med harmonisk känsla. New York loft möter Gröndals grönska. 

Mer information om Trekantens Terass hittar du här.


Inredningscollage av Pella Hedeby

Hemma i Kajen 5








































Här tittar vi in i visningslägenheten för Kajen 5! Vårt nästa höga hus på Liljeholmskajen bjuder på en internationell atmosfär med glamourösa inslag. Stilen är lyxig och känslan av hotellatmosfär infinner sig. Köken har svartbetsade ekbänkskåp i kombination med vita väggskåp, med ett stänkskydd i vitt glas som fulländar den strama känslan. Även inredningen är kontrastrik, svarta träslag möter vita soffor, ljusa textilier och tapeter i djärva mönster. En "vägg" med böcker ger rummet en ombonad karaktär men också en känsla av hotellobby.
Här har man inte varit sparsmakad, starka tapetmönster, mörka färger, blankt och matt allt i en härlig blandning.

Styling: Linda och Lina Moodhouse Interiör
Fotograf: Johan Spinell

Färgsättning och inredningsinspiration


Varje år presenterar Nordsjö sin trendbok Colour Futures. En global rapport som tar upp nästkommande års trender inom inredning och färgsättning. Årets ledord "Unlocking Potential", vill uppmana oss att se möjligheterna. Följ med på en inspirationstripp bland årets 5 teman. 


Silent Revolution

Trenden hyllar enkelhet och framhåller lågmälda inslag i hemmet. En önskan om att gå emot dagens konsumtionssamhälle. Kulörpaletten innehåller vitt och vilsamma naturinspirerade kulörer med delikata nyansskiftningar. Här inspireras vi av färgsättningen på den översta bilden, där väggen är indelad med en diskret färgskillnad i höjd med bordskanten. Snyggt!



Margin of proof
Här skapar grafiska detaljer, som linjer och siffor, ordning i kaoset. Paletten består av sobert maskulina kulörer med inspiration från tegel, smaragd och oxblod. Snyggt i kombination med mörkt trä, betong och naturmaterial.



Secret garden
Secret garden är en trend som lyfter fram det förgängliga, flyktiga och knappt synliga. Inspirerat av trädgården i det första gryningsljuset och i skymningen när konturerna suddas ut. Här vill man skapa en ton-i-ton effekt med mjuka och lite rökiga färger men även en grön skala med inspiration från mörk granskog. Paletten matchas med skira material som voile, spets och frostat glas. 


Urban Folk
Personlighet och värme presenteras i denna trend. Inspirationen från folklore är tydlig och vi ser färgkombinationer som återfinns på textilier från Indien, Sydamerika och Kina. Färgsättningar med nyanslika kulörer som plommon och burgundy med en kontrast i ockra skapar intressanta effekter.


Do it now!

Den sista trenden, där skapandet och viljan att förändra står i centrum. Här finns mycket energi och en känsla av att allt är möjligt. Inspirationen hämtas från gatuartister och grafitti och kulörerna är intensiva och vibrerande. Här får färgsättningen gärna kännas lite slumpmässig som trappan där kulörerna är utställda i blindo. Just do it!




Årets kulör 2014






TEAL heter årets kulör för 2014 som presenterades av Nordsjö nu i veckan. "En mångsidig kulör med mycket djup som är lätt att kombinera med andra kulörer och material" 
Ovan inredaren Hanna Wessmans inspirerande inredning med kulören som fond. Notera färgsättningen där fondväggen börjar en bit in på väggen och sträcker sig runt hörnet in på nästa. Enkelt och effektfullt.


Färgen TEAL. 


På måndag följer vi upp årets kulör med de kommande inrednings- och färgsättningstrenderna...
Härlig inredningsinspiration utlovas!

Trevlig helg!


Foto: 1-3, Marie och Pella

Hemma i Magasinet

Magasinet ligger i det historiska Kvarnenområdet i Eriksberg, Göteborg. Här maldes det mjöl ända fram till 2001. Det gamla industriområdet har bevaras och lever upp igen. Nu bygger JM nya bostäder i tidstypisk anda. Vackra tegelbyggnader med spröjsade fönster och djupa fönsternischer ger bostäderna karaktär.  Man har återanvänt ca 250 000 tegelstenar från 1914 till de nya fasaderna.

Magasinets visningslägenhet har Moodhouse Interiör inrett. De har valt en varm grå ton på alla väggar och låtit detaljer som de djupa, vita fönsternischerna komma fram. Betongtapeten i vardagsrummet är så där lagom ruff och ger en skön rustik känsla. Genom att kombinera trä, slitet läder med mjuka textiler i den grå färgskalan har man fått ett modernt hem med en ombonad, varm känsla. Här känner man sig verkligen som hemma.

Inredare Linda och Linda Moodhouse Interiör
Fotograf Anders Bergstedt

Skandinavisk form inspirerar









Hitta hem besökte Iittalas lilla inspirationslägenhet som de visar i samband med lanseringen av nya inredningsdetaljer i sortimentet. Det enkla skandinaviska formspråket inspirerar med sitt tidlösa uttryck och nyheterna är inget undantag. Filtväskan/förvaringen Meno blev snabbt en ny favorit till tidningsåtervinningen.

Fler nyheter och några klassiker i ny tappning ser ni på bilderna här nedan från Iittala. Just nu står Alvar Aalto vasen i den nya färgen "Salmon Pink" högt upp på önskelistan. Perfekt till fredagstulpanerna!

Trevlig helg önskar Hitta hem!


















































































Foto: 1-5 Pella Hedeby, 6-9 Iittala